Weekmenu 8 2024

Weekmenu 8 2024

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 8 2024

Maandag

Slanke kipsalon

Zin in een frietje kapsalon maar niet in de calorieën? Deze slanke kipsalon maak je met zelfgemaakte ovenfriet en kipshoarma. Gebruik een lekkere 30+ kaas om te gratineren en maak de knoflooksaus van yoghurt en halvainaise. Tijd om schaamteloos te genieten!

Slanke kipsalon

Dinsdag

Risoni carbonara met champignons

Het lijkt op rijst maar risoni is toch echt pasta. Deze romige risoni carbonara met gebakken champignons is heel makkelijk om te maken. De pastakorrels hebben een korte bereidingstijd waardoor dit gerecht snel op tafel staat.

Risoni carbonara met champignons

Woensdag

Gehaktbrood met parmaham

Een heerlijk gehaktbrood omwikkeld met plakjes parmaham uit de oven. Serveer met warme mosterdsaus, rosti met spiegelei en een frisse, groene salade.

Gehaktbrood met parmaham

Donderdag

Indische speklapjes in ketjapsaus

Meestal worden speklappen krokant (lees: kneiterhard) gebakken in de koekenpan. Wij geven de voorkeur aan deze Indische speklapjes, zachtjes gaar gesmoord in een verrukkelijke ketjapsaus. Het resultaat is om je vingers bij af te likken. Serveer met witte rijst, seroendeng en zoetzure komkommer.

Indische speklapjes in ketjapsaus

Vrijdag

Gepofte aardappel met tzatziki en zalm

Ik ben dol op gepofte aardappel. Door het poffen in de schil blijven alle smaken in de aardappel en krijgt hij een heerlijke, volle smaak. Heel anders dan een gekookte aardappel. In de zomer leg ik de ingepakte piepers graag op de barbecue en in de winter pof ik ze in de oven of airfryer. Heerlijk om te serveren met een beetje kruidenboter erin als bijgerecht, maar je kunt hem ook als hoofdgerecht serveren, gevuld met zelfgemaakte tzatziki en gebakken zalm. Zó lekker.

Gepofte aardappel met tzatziki en zalm

Zaterdag

Italiaans stoofvlees met pancetta en rode wijn

Een verrukkelijk recept voor Italiaans stoofvlees met pancetta en rode wijn. Lekker met zelfgemaakte frietjes, romige aardappelpuree, of deze polentafrieten.

Italiaans stoofvlees met pancetta en rode wijn

Zondag

Stroopwafelcake met peer

Zin om iets lekkers te bakken, zonder teveel gedoe? Deze eenvoudige basiscake wordt extra lekker met stukjes stroopwafel en peer. Een verrukkelijke combi!

Stroopwafelcake met peer

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Eén reactie

Deel je reactie

  1. Ber

    Lekker hoor
    Zondag: wat eten we???? Stroopwafelcake net peer.
    Gezond menu.
    Dank je wel
    Wat een aanfluiting

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde