Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 9-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 9-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 9-2023
Ma: Aardappelgratin met spruitjes en brie
Di: Pasta met 4-kazensaus
Wo: Hete bliksem met sperziebonen en gehaktballetjes
Vr: Vissalon met remouladesaus
Za: Broodje kipsaté
Maandag
Aardappelgratin met spruitjes en brie
Ik ben dol op romige aardappelgratin. In deze variant voeg ik spruitjes, spekjes en brie toe. Dat is een verrukkelijke combi! Deze aardappelgratin met spruitjes is een maaltijd op zich – ik serveer hem met een salade erbij -, maar je kunt er ook een gehaktbal, beenhammetje, hachee of (gebraden) kip en nog extra groenten (bijv. gebakken champignons of gestoofde zuurkool) bij serveren.
Dinsdag
Pasta met 4-kazensaus
Ben je net als ik een echte kaaskop, dan moet je deze pasta met 4-kazensaus proberen. Ik wil hierin baden zo lekker! En makkelijk om te maken, hij staat binnen 15 minuten op tafel.
Woensdag
Hete bliksem met sperziebonen en gehaktballetjes
Hete bliksem kennen we allemaal toch? Deze Hollandse stamppot van aardappel en appel wordt vaak geserveerd met rookworst, klapstuk en spek. Dit keer maak ik een lekkere variant met sperziebonen en gehaktballetjes. De sperziebonen geven het gerecht wat meer kleur en de gehaktballetjes met uienjus maken het af.
Donderdag
Gnocchi met champignonroomsaus en spinazie
Eet jij weleens gnocchi? Deze gnocchi met champignonroomsaus, spinazie en tomaatjes is een heerlijk vegetarisch gerecht, maar je kunt hem ook met kip maken. Zie de variatietips in het recept!
Vrijdag
Vissalon met remouladesaus
Na de populaire kapsalon en kipsalon is het tijd voor de vissalon. Niet alleen is hij makkelijker en sneller te maken dan zijn voorgangers, maar geserveerd met zelfgemaakte remouladesaus staat deze vissalon garant voor Genieten!
Zaterdag
Broodje kipsaté
Dit broodje kipsaté is belegd met malse stukjes kip in satésaus, frisse komkommer en ijsbergsla. Lekker als lunch, of serveer als lichte avondmaaltijd. Serveer in dat geval twee broodjes per persoon, eventueel met een kommetje kippensoep erbij.
Zondag
Monchoutaart met kaneelappel en toffeesaus
Een van mijn favoriete taarten is monchoutaart. Hij is makkelijk om te maken, stijft op in de koelkast en is superlekker. Omdat het nu winter is laat ik de kersen- en aardbeiencompote even voor wat ze zijn en kies ik voor appel. Ik maak een heerlijke topping van gesmoorde kaneelappeltjes en toffeesaus!
Deel je reactie