Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 9 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 9
Maandag
Pasta met kip en sinaasappelsaus
Een heerlijke pasta met gebakken kip, paprika, paksoi en pittigzoete chili sinaasappelsaus. Inclusief snijwerk zet je dit smakelijke pastagerecht binnen 30 minuten op tafel.
Dinsdag
Aardappels, pastinaak en knolselderij uit de oven
Wat is er makkelijker dan je dagelijkse portie groenten bij elkaar in één ovenschaal? Deze aardappels, pastinaak en knolselderij uit de oven krijgen een verrukkelijk geroosterde smaak en knapperig, krokant korstje. Terwijl ze in de oven zitten hoef jij alleen nog een stukje vis, vlees, kip of vega lekkernij te bereiden om erbij te serveren.
Woensdag
Gehaktballetjes in tomatensaus
Deze gehaktballetjes in tomatensaus zijn een echte familiefavoriet. Iedereen is er dol op. De tomatensaus voor dit gerecht maak je zelf in minder dan 5 minuten. Serveer deze gehaktballetjes in tomatensaus bijvoorbeeld met pasta, gnocchi, gebakken aardappels of frietjes. Ook lekker met een salade erbij.
Donderdag
Rodekoolquiche met geitenkaas
Deze rodekoolquiche maak je makkelijk en snel met een potje rodekool. Dat is stiekem een van mijn guilty pleasures. Vooral in deze quiche met geitenkaas en hazelnoten een heerlijk combi. Liever toch geen potje gebruiken? Deze zelfgemaakte rodekool met appel kun je natuurlijk ook maken en gebruiken in dit recept.
Vrijdag
Zalmgratin met roomsaus en verse groente
Voor dit recept hoef je geen pannen vies te maken, deze zalmgratin met roomsaus en verse groente als cherrytomaatjes, broccoli en paprika gaart in de oven. Je hoeft er alleen wat pasta of krieltjes bij te koken.
Zaterdag
Mexicaanse kapsalon
Dol op een frietje kapsalon met shoarma en knoflooksaus? Deze Mexicaanse kapsalon is een leuke variant die ook geschikt is voor een doordeweekse dag. De friet en shoarma zijn vervangen door krieltjes en gehakt. De gesmolten cheddar maakt het lekker smeuïg. Natuurlijk maak je het af met frisse ijsbergsla, rauwkost en zelfgemaakte knoflooksaus.
Zondag
Vanille-aardbeienrol
Deze vanille-aardbeienrol (cakerol) is gevuld met zelfgemaakte aardbeienconfiture en witte-chocoladeslagroom. Verrukkelijk!
om 06:57
Jeetje blijft die onzin?
Taart heeft geen toegevoegde waarde, is geen maaltijd!
Dus: “wat eten we vandaag?”
Antwoord: ” vanille-aardbeirol!”
“Nou, lekker en verantwoord! ”
Ook goed gebutgetteerd
En gezond
om 10:14
Beste Bep, dit weekmenu is bedoeld ter inspiratie en iets lekkers in het weekend hoort er voor mij bij. Voor jou duidelijk niet. Dat kan. Als je je daaraan stoort zou ik lekker ergens gaan rondkijken. Genoeg andere websites met weekmenu’s voor het uitzoeken. Er zit vast iets voor je tussen. Hartelijke groet, Annemiek