Ingrediënten
- 500 g voorgekookte aardappelschijfjes*
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 100 g gerookte spekreepjes
- 300 g mager rundergehakt
- 600 g witlof, fijngesneden
- 150 ml kookroom
- 1 ei
- 75 g geraspte kaas
- Boter of olie om in te bakken en om in te vetten
*Je kunt kiezen voor voorgekookte aardappelschijfjes uit de winkel, maar die vind ik te dik gesneden en minder smakelijk. Daarom kook ik zelf aardappels. Weeg iets meer dan 500 g vastkokende aardappels af en kook ze in de schil (dan houden ze meer smaak na het koken) in een pan met licht gezouten water tot ze bijna gaar zijn. Giet de aardappels af en laat ze iets afkoelen. Pel de aardappels en laat ze verder afkoelen. Snijd de koude aardappels in plakjes.
om 17:41
Met een klein beetje naturel tortillachips, waarin alleen zout en maïs zit, op de bovenlaag kaas is het krokant en nog lekkerder. Voeg geen zout aan de saus toe.
om 10:47
Ik heb dit recept gister gemaakt! Heb alleen de witlof door bloemkoolroosjes (heel klein) vervangen en het was een groot succes! Hele schaal ging leeg.
om 10:48
Klinkt goed Chantal, leuk om te horen dat je er een eigen draai aan hebt gegeven! 🙂
om 14:00
Ik heb gisteren de witlof met aardappel schijfjes gemaakt
echt heel lekker !!!!!!!!
de broccoli met kip en kriel champions en paprika heb ik al 5 keer gemaakt (overheerlijk)
om 14:02
Ik ga vanavond de paksoi met gehakt balletjes maken hmm
om 13:47
Haha, zo te horen ben jij net zo’n ovenschotelliefhebber als ik Anneke! 😉