Ingrediënten
- 800 g voorgekookte aardappelschijfjes*
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 150 g gerookte spekreepjes
- 350 g mager rundergehakt
- 8 stronken witlof, fijngesneden
- 40 g ongezouten roomboter + extra om in te vetten
- 40 g bloem
- 450 ml halfvolle melk
- 125 g geraspte jong belegen kaas
- Olijfolie om in te bakken
*Je kunt voorgekookte aardappelschijfjes uit de winkel gebruiken, maar die vind ik te dik gesneden en minder smakelijk. Daarom kook ik zelf aardappels. Weeg circa 900 gram vastkokende aardappels af en kook ze in de schil (dan houden ze meer smaak na het koken) in een pan met licht gezouten water tot ze bijna gaar zijn. Giet de aardappels af en laat iets afkoelen. Pel de aardappels en snijd ze in plakjes. Dit kun je eventueel al een dag van tevoren doen.
om 20:44
Vandaag gemaakt…. zalig.. deze blijft er zeker in… super lekker .
om 13:34
Heerlijke schotel!! Bij ons is het een hit! Verrukkelijk gewoon?
om 18:08
Superleuk om te horen Tineke! 🙂
om 19:23
Vandaag de witlofschotel gemaakt. Het was heerlijk.
om 16:10
Hoeveel graden in de oven
om 23:00
Wat kan ik doen dat de witlof geen vocht meer afgeeft in de schotel?
om 12:57
Het was heerlijk…heb het gisteren gemaakt, het was schoon op.
om 20:28
Hai Annemiek,
Ja, weer zo’n lekker blijvertje.
Zoonlief vond het wat minder, maar dat had ik verwacht daar hij geen witlof fan is.
om 19:54
Hoi Annemiek,
Ook dit recept is een topper en erg lekker.
Deze heb ik vorige week gemaakt.
Ik ben nooit zo een witlof fan geweest zoals origineel gemaakt.
Maar met dit recept eet ik lekker veel en vind witlof op deze wijze gemaakt super.
Weer bedankt voor dit recept.
Groetjes Angelique
om 09:35
Kijk, daar word ik nu blij van! Superleuk om te horen Angelique! 🙂
om 15:15
Bechamel met kaas heet een Mornaysaus..
om 17:12
Heb het net gemaakt, dus over 40 min aanvalluuuuuh nomnomnom
om 20:59
Eet smakelijk! 🙂