Witlofovenschotel met gehakt en kaassaus

Dit is echt een van mijn favoriete ovenschotels: een witlofovenschotel met gehakt, spekjes en zelfgemaakte kaassaus! Eerder deelde ik op KNL ook al een recept voor witlofovenschotel maar daar was ik toch nog niet helemaal tevreden over. De saus gemaakt van room en ei bleef namelijk te dun en dus besloot ik het anders te doen. Dit keer maak ik een traditionele bechamelsaus van boter, bloem en melk. Met een handje kaas erdoor maak je er heel eenvoudig een kaassaus van die heerlijk smaakt bij de witlof en spekjes.

Het leuke van dit gerecht is dat je er heel makkelijk mee kunt variëren. Zo kun je de witlof prima vervangen door bloemkool of broccoli. Gewoon in kleine roosjes snijden, beetgaar koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken. Vervolgens weer even meewarmen met het gehakt en verder het recept volgen. De spekblokje kun je eventueel vervangen door hamblokjes. 

Ovenschotels, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(22 stemmen)
13 reacties

Deel je reactie

  1. Tamara aussems

    Vandaag gemaakt…. zalig.. deze blijft er zeker in… super lekker .

  2. Tineke

    Heerlijke schotel!! Bij ons is het een hit! Verrukkelijk gewoon?

    1. Superleuk om te horen Tineke! 🙂

  3. Vandaag de witlofschotel gemaakt. Het was heerlijk.

  4. SOFIE

    Hoeveel graden in de oven

  5. Petra Ritz

    Wat kan ik doen dat de witlof geen vocht meer afgeeft in de schotel?

  6. Ingrid

    Het was heerlijk…heb het gisteren gemaakt, het was schoon op.

  7. marbia

    Hai Annemiek,
    Ja, weer zo’n lekker blijvertje.
    Zoonlief vond het wat minder, maar dat had ik verwacht daar hij geen witlof fan is.

  8. Angelique

    Hoi Annemiek,

    Ook dit recept is een topper en erg lekker.
    Deze heb ik vorige week gemaakt.
    Ik ben nooit zo een witlof fan geweest zoals origineel gemaakt.
    Maar met dit recept eet ik lekker veel en vind witlof op deze wijze gemaakt super.
    Weer bedankt voor dit recept.

    Groetjes Angelique

    1. Kijk, daar word ik nu blij van! Superleuk om te horen Angelique! 🙂

  9. Rik

    Bechamel met kaas heet een Mornaysaus..

    1. Fryskfamke

      Heb het net gemaakt, dus over 40 min aanvalluuuuuh nomnomnom

      1. Eet smakelijk! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde