Ingrediënten
- 2 stronken witlof
- 1 eetrijpe mango
- 1 gerookte kipfilet
- Verse bieslook
- 1 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 1/2 el citroensap
- Half rood pepertje, ontzaad en fijngehakt
- Kneepje honing
- Klein handje in water geweekte witte rozijnen
Witlof kun je op veel verschillende manieren bereiden. Probeer ook eens deze frisse zomerse witlofsalade met gerookte kip en mango. Heerlijk als lunch of serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue. Wil je dit gerecht helemaal light maken vervang de mayonaise dan door yoghurt of halvanaise. De mayonaise zorgt echter wel voor een lekkere romige smaak dus ik zou hem zeker toevoegen. 🙂
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 20:40
Voor hoeveel pers is dit recept
om 11:23
Hoi Jeannette, voor 2 personen. Ik heb het erbij gezet. 🙂
om 19:45
Helemaal af deze salade! Zowel de combinatie qua smaak als kleur. Een blijvertje.
om 17:43
Heb het al verschillende keren gemaakt de ene keer met Annanas of mango of met mandarijntjes heerlijk en lekker pittig met het pepertje door de saus.
om 13:36
Ik maak hem ook met fruit ( mango, banaan,appel, eventueel wat witte druiven ) gerookte zalm en dan 1 eetlepel olijvonaise.
om 09:41
Ook een heerlijke variant Gerda!
om 19:53
Het lijkt mij een lekker recept, maar wat ik mis, is voor hoeveel personen is deze salade. Voor 1 of 2 perdonen?
om 09:07
Dat ligt er een beetje aan hoe je hem serveert, maar als bijgerecht zeker voor 2 personen.
om 18:19
Ik heb deze slade gemaakt als lauwwarme maaltijdsalade en daarvoor witte rijst toegevoegd, 2 ruime kopjes. Verder 3 kant en klare gebraden kippenpoten van de keurslager even verwarmd en gefileerd, hoeveelheden voor de dressing verdubbeld en ipv rozijnen klein trosje gehalveerde witte druiven toegevoegd. Het was heerlijk!
om 08:07
Hoi Nicole, wat een heerlijke eigen draai heb je aan dit gerecht gegeven, helemaal top!
om 13:32
Goddelijk, alle smaken zitten er in. Verrukkelijk.