Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
- Klont roomboter
- Scheut melk (vol of halfvolle)
- 6 stronken witlof, fijngesneden
- 150 g ham
- 150 g geraspte kaas (belegen of emmentaler zijn lekker)
- Kerriepoeder
- Bosje bieslook, fijngehakt
Nodig
- Grote kookpan met deksel
om 09:34
Je kookt de witlof van tevoren ook neem ik aan?
om 11:58
Hoi Hanneke, je hoeft de witlof niet eerst voor te koken. Door de warmte van de puree (die op een laag pitje staat) slinkt de witlof vanzelf (net zoals bij rauwe andijvie). Als je de witlof door de warme puree hebt geroerd en even doorgewarmd hebt kun je het vuur uitzetten en nog even laten staan met de deksel op de pan. Dan slinkt de witlof nog verder. Wil je de witlof toch liever voorkoken, dan kan dat natuurlijk ook. Laat hem dan wel goed uitlekken voordat je hem toevoegt.
om 15:56
Top! Gaan we het zo doen! ?