Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 ml kookroom
- 25 g geraspte parmezaan
- 2 eieren
- 4 plakken beenham
- 15 g platte peterselie, fijngehakt
Witte asperges op klassieke wijze met botersaus, ei en ham, dat blijft toch een van mijn favorieten. Dit keer verrijk ik de botersaus met een scheutje room en parmezaan waardoor je een heerlijke roomsaus krijgt. Parmezaan en witte asperges zijn dikke vrienden van elkaar en dat proef je! Lekker om te serveren met gekookte krieltjes, pasta of gnocchi.
Lenterecepten, Menu, Seizoensrecepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip!
♥️In plaats van peterselie is dille of basilicum ook erg lekker!
♥️Bewaar het aspergekookvocht na het koken van de asperges en voeg de aspergeschillen en uiteinden toe aan het vocht. Breng opnieuw aan de kook en laat dan afkoelen. Zeef het vocht en gebruik voor zelfgemaakte aspergesoep.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 09:51
Ik heb ooit eens de tip gekregen van een kok om aan het water wat zout, schepje suiker en boter toe te voegen. Zo worden de asperges zachter.