Witte chocolademousse dessertglaasjes

Zin om het (kerst)diner met een knaller af te sluiten, maar niet zoveel zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit dessert voor jou! Deze dessertglaasjes met witte chocolademousse, koekkruimels en verse frambozen zet je binnen 20 minuten op tafel, of — nog makkelijker — je maakt ze al een dag van tevoren! 

Bekijk snel de video hierboven en ga aan de slag!

Kookvideo's, Themarecepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

9 reacties

Deel je reactie

  1. Janet

    Wordt de koekbodem hard als je het 2 uur in de koelkast zet?

    1. Nee, de bodem wordt niet hard.

  2. nathalie

    Hallo,
    hoeveel ml inhoud hebben de dessertglaasjes die u gebruikt heeft?

    1. Hettie de Boe

      Is er ook iets alcoholvrij ter vervanging van crème the casus?

      1. Je kunt het gewoon weglaten of gebruik wat verse vanille, dat geeft ook een extra lekkere smaak.

    2. Loes v Engelen

      Hallo, in het filmpje staat smelt de witte chocolade met de helft van de slagroom maar in de tekst staat 100 ml. Welke van de twee is het?

      1. Hoi Loes, in het filmpje zijn kleinere hoeveelheden gebruikt. Het uitgeschreven recept is verdubbeld en kun je aanhouden. Die 100 ml komt overigens niet zo nauw. Het scheutje room is bedoeld om de chocolade wat vloeibaarder te maken zodat hij later beter gemengd kan worden met de geklopte room. 🙂

  3. Claudia

    kan ik de toetjes avond van tevoren al maken?

    1. Ja hoor, dat kan prima!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde