Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 250 g witte chocolade
- Crème de cassis (zwarte bessenlikeur)
- 250 g frambozen
- 250 g Speculoos koffieleutjes, of bastognekoeken
Verder nodig
- 4 dessertglaasjes
- Keukenmachine met hakmolen
- Elektrische handmixer
- Handgarde
Zin om het (kerst)diner met een knaller af te sluiten, maar niet zoveel zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit dessert voor jou! Deze dessertglaasjes met witte chocolademousse, koekkruimels en verse frambozen zet je binnen 20 minuten op tafel, of — nog makkelijker — je maakt ze al een dag van tevoren!
Bekijk snel de video hierboven en ga aan de slag!
Kookvideo's, Themarecepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en verdeel over de bodem van 6 dessertglaasjes (houd wat koekkruim achter voor garnering). Verdeel over elk glas wat frambozen (houd wat frambozen achter voor garnering) en een scheutje crème de cassis.
Smelt de chocolade au bain-marie met 100 ml van de slagroom. Haal van het vuur en laat afkoelen. Klop de overige slagroom lobbig en spatel door de chocoladeroom. Verdeel de room voorzichtig over de dessertglaasjes.
Bewaar de glaasje tot gebruik in de koelkast.
Garneer de glaasjes met de overige frambozen, wat van het achtergehouden koekkruim en een extra druppeltje crème de casis.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 22:10
Wordt de koekbodem hard als je het 2 uur in de koelkast zet?
om 08:49
Nee, de bodem wordt niet hard.
om 13:36
Hallo,
hoeveel ml inhoud hebben de dessertglaasjes die u gebruikt heeft?
om 07:48
Is er ook iets alcoholvrij ter vervanging van crème the casus?
om 10:29
Je kunt het gewoon weglaten of gebruik wat verse vanille, dat geeft ook een extra lekkere smaak.
om 23:17
Hallo, in het filmpje staat smelt de witte chocolade met de helft van de slagroom maar in de tekst staat 100 ml. Welke van de twee is het?
om 09:37
Hoi Loes, in het filmpje zijn kleinere hoeveelheden gebruikt. Het uitgeschreven recept is verdubbeld en kun je aanhouden. Die 100 ml komt overigens niet zo nauw. Het scheutje room is bedoeld om de chocolade wat vloeibaarder te maken zodat hij later beter gemengd kan worden met de geklopte room. 🙂
om 07:54
kan ik de toetjes avond van tevoren al maken?
om 12:53
Ja hoor, dat kan prima!