Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gewokte witte kool met kerrie
Heb jij ook zo’n prachtige witte kool in je koelkast of kelder liggen, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je hier nu mee kunt maken? Probeer dan eens deze gewokte witte kool met kerrie. Heerlijk om te serveren met wat ajam ketjap en romige kokosrijst!
Witte kool is nu volop verkrijgbaar, erg voordelig en je kunt het op een koele en donkere plek ontzettend lang bewaren! Ik snijd de witte kool fijn met behulp van een keukenmachine en wat ik over heb vries ik in. Altijd makkelijk om achter de hand te hebben voor bijvoorbeeld de bami of nasi.
Ingrediënten voor 4 personen
halve witte kool
kerriepoeder
scheutje kippenbouillon (van een bouillontablet of zelfgemaakt)
rijstazijn
handje witte rozijnen
klein rood pepertje
zout en peper
arachideolie (en eventueel scheutje sesamolie)
Bereiding
Wel de rozijnen in wat witte wijn of water. Snijd de witte kool heel fijn met een mandoline of keukenmachine. Ontpit het pepertje en hak hem fijn. Verwarm een wok met een scheutje arachideolie en eventueel een scheutje sesamolie. Voeg de witte kool, rode peper en flink wat kerriepoeder toe (anders smaakt de kool te flauw) en roerbak circa minuut op hoog vuur tot de kool iets is geslonken.
Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg dan een scheut kippenbouillon en rijstazijn toe en laat dit in circa in 5 minuten verdampen.
Doe de uitgelekte rozijnen erbij en bak alles nog even kort op hoog vuur. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat rijstazijn, zout en peper.
Wij aten dit gerecht met wat geurige kokosrijst en ajam ketjap en alle bordjes gingen schoon leeg!
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Bijgerechten, Groente recepten
om 19:55
Ik had ook 3/4 kool in mn koelkast liggen en had geen idee wat ik er anders van zou kunnen maken dan een salade…en zo kwam ik hier terecht en heb meteen de kokosrijst en ajam ketjap erbij gemaakt. Heerlijk!!! Eindelijk een lekker buitenlands gerecht gevonden wat ik nu kan maken zonder zakjes en mixjes!
om 17:07
Wat ook lekker is bij de witte kool. Is cashewnoten erdoor doen en de kerrie vervangen door koenjit.
om 09:50
Klinkt goed Marcel, bedankt voor de tip!
om 15:37
Ha, zo maak ik ook altijd mijn kool! De rozijnen erdoor heb ik nog nooit geprobeerd, maar het is het proberen zeker waard. Snap jij dat mensen “kale kool” lusten? Ik niet!
om 07:51
Hoi Nell, met een paar kleine toevoegingen kun je van een witte kool inderdaad een bijzonder smaakvol gerecht maken. Dat mensen ‘kale’ kool eten heeft er volgens mij mee te maken dat ze niet zo goed weten wat ze ermee kunnen doen… Leuk om te horen dat jij kool op (bijna) dezelfde manier klaar maakt 🙂 De rozijnen moet je zeker een keer proberen!