Bereiding
Meng de kip in een kom met de knoflook, gember, 1 el sesamolie en 3 el sojasaus. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 30 minuten in de koelkast. Dit kun je ook al een dag van tevoren doen zodat de kip een hele nacht kan marineren.
Bereid de woknoedels volgens de omschrijving op het pak. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit de wokpan met een scheutje bakolie (bijv. zonnebloem- of arachideolie) en laat heet worden. Roerbak de kip enkele minuten tot hij net gaar is. Schep uit de wok en zet opzij.
Voeg indien nodig wat extra olie toe aan de wokpan en voeg de bimi, wortel en rode ui toe. Roerbak op hoog vuur circa 4 tot 5 minuten, of tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de laatste minuut de rode chilipeper en mais toe (tip: proef eerst even hoe heet de chilipeper is en voeg dan net zoveel toe als je zelf lekker vindt). Voeg de oestersaus, de overige sojasaus en de rijstazijn toe en warm 1 minuut op hoog vuur door.
Voeg de woknoedels en kip toe, hussel door elkaar en warm nog even door. Garneer vlak voor serveren met de peterselie of koriander en sesamzaadjes.
Deel je reactie