Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Woknoedels met paksoi en garnalen
Dit is een razendsnel te maken wokgerecht waar je nooit genoeg van krijgt! Je zet deze woknoedels met paksoi en garnalen binnen 15 minuten op tafel. Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar mocht je toch nog wat noedels overhouden, dan neem je ze de volgende dag koud mee naar je werk als lunch. Absoluut verrukkelijk!
Ingrediënten
- Pak woknoedels à 450 gram
- 400 g rauwe garnalen, gepeld en drooggedept
- 1 paksoi, grondig gewassen, drooggedept en in stukken gesneden
- 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in smalle repen gesneden
- 1 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
- Handvol taugé
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 4 el oestersaus
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 el rijstazijn
- Sesamolie + arachideolie of zonnebloemolie
- 2 el sesamzaad, licht geroosterd
- Eventueel gehakte koriander om te bestrooien
Verder nodig
Wokpan, grote kookpan, zeef
Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook en bereid de woknoedels volgens de omschrijving op het pak. Giet de noedels af in een zeef, spoel goed af met koud water en laat ze uitlekken.
Verhit de wok op hoog vuur met wat arachideolie en een klein beetje sesamolie. Wok eerst de paprika, knoflook en rode ui enkele seconden,
gevolgd door de paksoi.
Voeg als de paksoi iets begint te slinken de garnalen toe en roerbak kort verder totdat de garnalen bijna gaar zijn.
Zet het vuur wat zachter en voeg de woknoedels, taugé, oestersaus, sojasaus, rijstazijn en een eetlepel sesamolie toe en roerbak verder totdat de noedels door en door warm zijn. Bestrooi het gerecht met sesamzaad en eventueel vers gehakte koriander.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten
om 20:50
Was heerlijk en zo gemaakt!
om 10:39
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Marielle! Je had er een prachtige foto van gemaakt! 🙂
om 16:50
Het was heeeeeerlijk , ik heb tot nu toe bijna alle gerechten van u gemaakt en het is stuk voor stuk héérlijk
om 12:05
Superleuk om te horen Saskia! 🙂