Ingrediënten
- 250 g winterpeen, geschild en in frieten gesneden
- 1 à 2 el zonnebloemolie
- 1 tl gedroogde peterselie
- Mayonaise (of yoghurt, zie onderstaande tip)
- 1/2 bosje verse bladpeterselie
Verder nodig
- Staafmixer
Ik ben dol op groentefriet uit de oven. Het is een heerlijk en gezonder alternatief voor gewone friet en wat mij betreft minstens zo lekker. Onlangs deelde ik al het recept voor knolselderijfriet, vandaag is het tijd voor wortelfriet uit de oven met peterseliemayonaise. Heerlijk om als bijgerecht te serveren met bijvoorbeeld gebakken vis.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip: vervang de mayonaise door Turkse of Griekse yoghurt voor een slanker sausje bij de friet!
Verwarm de oven voor op 200 graden. bekleed een bakblik met bakpapier.
Verdeel de wortelfriet in een enkele laag over het bakblik en hussel om met de olie, genoeg om de frieten te bedekken met een dun laagje olie. Bestrooi met de gedroogde peterselie en zeezout uit de molen.
Bak de wortelfrieten circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege de baktijd een keer om.
Mix voor de peterseliemayonaise een paar eetlepels mayonaise en de peterselie fijn met de staafmixer. Serveer bij de wortelfriet.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie