Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Wortels met sinaasappel-honingglazuur
Een heerlijk en feestelijk bijgerecht zijn deze wortels met sinaasappel-honingglazuur. Ze zijn makkelijk om klaar te maken en iedereen is er dol op!
Ingrediënten voor 3-4 personen
- 3 grote of 6 kleine wortels
- 1 sinaasappel, alleen het sap
- honing
- olijfolie + klontje roomboter
- klein handje vers gehakte peterselie
Verder nodig
kookpan met deksel, koekenpan, dunschiller
Bereiding
Schil grote, dikke wortels met een dunschiller of schrap kleinere bospeentjes. Snijd de wortels in schuine middelgrote stukken, en kook ze in lichtgezouten water 3 minuten of totdat ze beetgaar zijn.
Giet ze af en spoel ze na met koud water om verdere garing te stoppen. Laat ze uitlekken.
Verhit de koekenpan met wat olie en voeg de wortels toe. Bak kort even aan en blus dan af met het sinaasappelsap en een flinke scheut honing.
Laat dit rustig inkoken totdat het vocht bijna verdampt is. Schud zo nu en dan de wortels even om. Voeg op het laatst de roomboter en peterselie toe en schud alles nog een keertje om zodat de wortels mooi gaan glazen.
Wij serveerden er verder feestelijke ovenaardappels en malse beenham bij. Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Themarecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Groente recepten
Deel je reactie