Ingrediënten
- 300 g wortel
- 110 g walnoten
- 2 sinaasappels
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
- 140 ml zonnebloemolie
- 200 g basterdsuiker (ik gebruikte donkerbruine basterdsuiker, maar lichtbruin of wit kan ook)
- 2 eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 200 g MonChou, op kamertemperatuur
- 70 g boter, op kamertemperatuur
- 35 g poedersuiker
- 25 g honing
Verder nodig
Browniebakvorm (binnenmaat 26×16 cm), elektrische handmixer, keukenmachine, spatel, fijne zeef, rasp
om 15:28
Heb hem vrijdag avond gebakken en Zaterdag morgen de topping er op gedaan.
Wij vonden hem erg lekker en ga hem zeker nog een keer bakken.Bedankt voor het
recept.Groeten Henk.
om 11:28
Leuk om te horen Henk! 🙂
om 23:30
Ik ga de taart voor het weekend maken en ipv zonnebloemolie maak ik hem met roomboter
om 17:14
Zo lekker en zeker met die noten
om 14:27
Zier er heetlijk uit. Ik wil niet zo’n grote taart. Wel formaat is de muffin vorm? Dank je
om 14:29
Sorry, zie het al staan bij iemand anders
om 23:44
Had deze vorige maand gemaakt. Heerlijk! Morgen weer ❤️
om 10:28
Wat zijn de afmetingen van een brownievorm. Ik heb alleen een vierkant bakblik die ik groter en kleiner kan schuiven
om 13:06
Hoi Anne, bakvorm is 35×20 cm.
om 18:43
Heerlijk recept! Alleen zit er wat te veel sinaasappelsap in mijn topping waardoor hij heel te dun is… Misschien een tip om dit weer wat dikker te maken?
om 16:59
Vandaag gemaakt, en hij is echt héérlijk. Dank je wel voor het recept ❤
om 17:47
Leuk om te horen Wendy! 🙂
om 09:27
Het deeg smaakt heerlijk. Ze kan dus niet anders dan lekker zijn. Ik gebruikte kokosolie i.p.v. zonnebloemolie en legde bakpapier in mijn vorm zodat ik hem er makkelijker uit kan halen. Hij staat nu in de oven. Ik kijk er al naar uit.
om 09:31
Leuk Fie, hopelijk smaakt het eindresultaat net zo lekker als het deeg! 😉
om 20:21
Vandaag gemaakt, super lekker!! De combi met de sinaasappel is fantastisch! 🙂
om 14:03
Hoe kan je de taart het best bewaren als je deze een dag van te voren al maakt?
om 10:16
Je kunt hem het beste bewaren in een speciale taartdoos op een donkere koele plek. Ik bewaar hem liever niet in de koelkast, want daar wordt taart altijd zo vast van.
om 12:37
Hoe lang is de taart te bewaren buiten de koel kast? Kun je het wel invriezen?
om 15:06
Hoi, de cake zelf kun je zeker 3 tot 4 dagen buiten de koelkast (wel op een koele en donkere plek) bewaren. De roomkaastopping is minder lang houdbaar buiten de koelkast, niet langer dan een dag. Die zou ik er dus vlak voor serveren pas opdoen.
om 13:03
Kan je ipv zonnebloemolie ook olijfolie gebruiken?
om 13:17
Dat zou ik niet doen Charlotte. Olijfolie heeft een veel sterkere smaak dan zonnebloemolie dus dat is in dit recept niet lekker.
om 09:01
Hallo Annemiek, De taart gisteren gemaakt en als nagerecht voorgeschoteld aan 6 mensen. Iedereen vond het heerlijk, voor herhaling vatbaar. Hij ging helemaal op! Groet, Charlotte
om 09:36
Haha, altijd een goed teken als de taart helemaal opgaat! 🙂
om 16:04
Vandaag gemaakt. Is heerlijk!met witte basterdsuiker wordt hij wel lichter van kleur als op deze foto’s. Bedankt voor het recept! Voor herhaling vatbaar
om 11:03
Leuk om te horen Ilse! 🙂
om 14:53
Hoe groot is de bakvorm dat jij gebruikt?
om 10:38
De binnenmaten van mijn bakvorm zijn 28×18 cm
om 21:08
Wanneer ik de taart bak in een ovenschaal met die afmetingen is het dus geen probleem? Heb het gevoel dat het brownie bakblik die jij hebt gebruikt minder diep is. Ben bang dat ik de taart er niet goed uit krijg namelijk..
om 15:53
Hoi Manon, ik heb de worteltaart er ook niet uitgehaald, maar in de bakvorm in blokjes gesneden en vervolgens op een schoteltje geserveerd. Je kunt dus prima een diepe ovenschaal gebruiken. Als je taart uit de vorm wilt halen en op een mooie serveerschaal wilt leggen dan moet je een bakvorm gebruiken met verwijderbare rand. Een springvorm dus.
om 20:02
Klopt het Annemiek dat de taart niet echt rijst?
Vond het al niet veel beslag, heb het daarom in een ronde springvorm gedaan ipv in een brownievorm.
om 09:00
Hoi Karin, dat klopt inderdaad. Je ziet op de foto’s dat hij bij mij ook niet veel is gerezen.
om 13:31
Taart is heerlijk!!!
om 12:31
Leuk om te horen Nina! 🙂