Ingrediënten
- 3 eieren
- 200 g witte basterdsuiker
- 125 g yoghurt (ik gebruik romige Griekse yoghurt met 10% vet)
- 70 g zonnebloemolie
- 1/2 biologische citroen, alleen de rasp
- 260 g zelfrijzend bakmeel
Nodig
- Cakevorm
- Elektrische handmixer
Een lekkere cake, daar kun je niet genoeg recepten van hebben toch? Deze yoghurt cake met een vleugje citroen is makkelijk om te maken en heerlijk!
Dit is eenvoudige basiscake die je naturel kunt eten, maar je kunt hem ook een beetje pimpen. Zo is het lekker om een handje fruit door het cakebeslag roeren voordat het in de oven gaat. Of de cake na het bakken af te maken met poedersuikerglazuur (citroensap of water mengen met poedersuiker). Of serveer wat zacht rood fruit naast de cake met een dot romige Griekse yoghurt. Smullen!
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie