Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Yoghurt met granola en blauwebessencompote
Dit is met afstand het lekkerste ontbijtrecept ooit! Meteen na de eerste hap was ik stapelverliefd. Een doodeenvoudig bordje ontbijtyoghurt verandert als bij toverslag in hemelse verrukking zodra je het verrijkt met zelfgemaakte granola en blauwebessencompote. Van granola (krokant geroosterde havermoutvlokken met noten) kun je nooit genoeg maken: je blijft ervan smullen. Leg dus gerust een grote voorraad aan, want je kunt het prima een aantal dagen bewaren in een luchtdichte trommel. Hetzelfde geldt voor de blauwebessencompote, die niet alleen te gek smaakt over deze yoghurt, maar ook verrast over ijs of door vla.
Ontbijt voor 2 personen – 15 minuten
Ingrediënten
- 250 g yoghurt
Granola
- 1 zakje Quaker Oats Express (of 35 g instant havervlokken)
- Handje amandelen
- Handje walnoten
- Handje gedroogde kokosvlokken
- 2 el honing
Blauwebessencompote
- 125 g bosbessen
- 1 el honing
- Sap van 1/2 citroen
Verder nodig
Koekenpan, steelpan, bakpapier
Bereiding
Verhit een koekenpan met de honing en voeg de havervlokken, amandelen, walnoten en kokos toe. Verwarm op laag vuur al roerend, totdat het mengsel licht goudbruin kleurt. Blijf erbij, want als de pan te warm wordt kan het mengsel verbranden! Schep de granola op een bord bekleed met bakpapier en laat afkoelen.
Doe de helft van de blauwe bessen in de steelpan en voeg de honing en het citroensap toe. Verwarm totdat de bessen openbarsten en voeg dan de overige bessen toe. Roer door elkaar en haal de pan van het vuur af.
Schep de yoghurt in kommen of borden en verdeel de bessencompote en granola eroverheen.
Enjoy!
om 11:04
Kan de bessencompote ook bewaard worden?
om 12:23
Ja hoor, dat kan!