Ingrediënten
- 2 blaadjes gelatine
- 100 ml slagroom
- 60 g fijne kristalsuiker
- 1 vanillepeul
- 400 g Griekse yoghurt
- 1/2 citroen, alleen het sap
- 1 portie frambozensaus
Verder nodig
- Fijne zeef
- 4 dessertglaasjes
Dol op het Italiaanse dessert panna cotta, maar vind je het altijd zo zwaar op de maag vallen? Deze yoghurt panna cotta is een stuk lichter dan het origineel en is heerlijk fris van smaak. De frambozensaus is heel makkelijk om te maken en maakt het smulfeest compleet! Het perfecte toetje om jezelf en je gasten mee te verwennen.
Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Italiaanse recepten, Zoete recepten, Dessert
Verder nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Stap 1.
Maak de frambozensaus. Dit kan al een dag van tevoren.
Stap 2.
Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water, zorg dat ze helemaal onderstaan. Snijd de vanillepeul over de lengte doormidden en schraap de vanillemerg eruit. (De leeggeschraapte vanillepeul heb je voor dit recept niet meer nodig maar kun je toevoegen aan een pot suiker of gebruiken voor zelfgemaakte vanille-extract). Verhit een pannetje met de slagroom, suiker en vanillemerg. Roer tot de suiker is opgelost, maar laat de vloeistof niet koken. Giet de room door een fijne zeef in een kom en laat iets afkoelen.
Stap 3.
Knijp de gelatine uit en roer door het roommengsel. Laat nog 5 minuten afkoelen. Roer het roommengsel door de yoghurt en roer het citroensap erdoor. Verdeel de yoghurtroom over 4 glaasjes en zet minimaal 2 uur tot maximaal een hele nacht in de koelkast om op te stijven.
Stap 4.
Schenk voor serveren de frambozensaus over de panna cotta en garneer eventueel met een verse framboos en een blaadje munt.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 18:16
Kan ik voor dit recept ook halfvolle slagroom (25%)?gebruiken ?
om 09:21
Ja hoor, dat kan.