Ingrediënten
- 75 ml magere yoghurt
- 1 el witte wijnazijn
- 1 flinke tl mosterd
- 1 el honing
- Zout en peper uit de molen
- 1 el extra vierge olijfolie
Wij Verweij’tjes zijn dol op salade en eten het regelmatig als bijgerecht, of als licht hoofdgerecht. Omdat ik kant-en-klare saladedressing niet zo lekker vind, zorg ik dat ik altijd een flesje zelfgemaakte saladedressing in de koelkast heb staan. Mijn moeder maakt de allerlekkerste saladedressing (dit recept), maar deze lichte en frisse yoghurtdressing is ook heerlijk. Erg lekker over bijvoorbeeld een caesar salade, of een knapperige rauwkostsalade.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Het is ook erg lekker om vers gehakte tuinkruiden toe te voegen zoals bieslook, dille, basilicum of peterselie.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en klop met een garde tot een gladde dressing. Serveer direct bij een lekkere salade, of bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie