Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 175 graden. Vet het cakeblik in met boter of olie.
Klop de olie samen met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en klop verder tot een romig mengsel. Voeg de yoghurt, citroensap en -rasp toe en klop op lage stand door het beslag.
Roer de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom door elkaar. Zeef het bloemmengsel in twee porties al zevend boven de kom met beslag en spatel er luchtig doorheen.
Schenk het beslag in het cakeblik en bak 60 minuten in het midden van de oven. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Stort de afgekoelde cake op een bord en serveer op een mooie schaal. Bestrooi vlak voor serveren eventueel met poedersuiker.
om 12:30
kan je de bloem en bakpoeder ook vervangen door zelfrijzend bakmeel?
om 10:03
Ja hoor Anneke, dat kan!
om 23:29
Zou je de bloem kunnen vervangen door vb. amandelmeel of speltmeel?
om 11:29
Hoi Nathalie, het schijnt te kunnen maar ik heb er zelf weinig (geen eigenlijk) ervaring mee. Durf dus niet te zeggen hoe het resultaat wordt.
om 10:00
Ziet er heerlijk uit, alleen ben ik niet zo’n fan van zonnebloemolie. Zou je de olie kunnen vervangen door roomboter en zo ja, welke hoeveelheid heb je dan nodig?
om 11:41
Hoi Marion, je kunt ook roomboter gebruiken, maar durf niet te zeggen of je dezelfde hoeveelheid boter moet gebruiken. Ik heb hier zelf namelijk geen ervaring mee. Als je een gokje wilt nemen zou ik 200 gram roomboter proberen.
om 09:54
Bakpoeder of baking soda?
om 10:42
Bakpoeder!
om 22:39
Lijkt me heerlijk! Zou je de yoghurt ook kunnen vervangen door magere kwark?