Yoghurtcake met een vleugje citroen

Deze yoghurtcake is heerlijk smeuïg en fris door het vleugje citroen. Bovendien is hij snel en makkelijk om te maken. Bestrooi vlak voor serveren royaal met poedersuiker voor een extra feestelijk effect! 

Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(20 stemmen)
9 reacties

Deel je reactie

  1. Anneke

    kan je de bloem en bakpoeder ook vervangen door zelfrijzend bakmeel?

    1. Ja hoor Anneke, dat kan!

  2. Nathalie

    Zou je de bloem kunnen vervangen door vb. amandelmeel of speltmeel?

    1. Hoi Nathalie, het schijnt te kunnen maar ik heb er zelf weinig (geen eigenlijk) ervaring mee. Durf dus niet te zeggen hoe het resultaat wordt.

  3. Marion

    Ziet er heerlijk uit, alleen ben ik niet zo’n fan van zonnebloemolie. Zou je de olie kunnen vervangen door roomboter en zo ja, welke hoeveelheid heb je dan nodig?

    1. Hoi Marion, je kunt ook roomboter gebruiken, maar durf niet te zeggen of je dezelfde hoeveelheid boter moet gebruiken. Ik heb hier zelf namelijk geen ervaring mee. Als je een gokje wilt nemen zou ik 200 gram roomboter proberen.

  4. Jenny

    Bakpoeder of baking soda?

    1. Bakpoeder!

      1. Afie

        Lijkt me heerlijk! Zou je de yoghurt ook kunnen vervangen door magere kwark?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde