Bereiding
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
Stap 2.
Klop de eieren een beetje los in een kom. Mix de olie en suiker een halve minuut op middelhoge snelheid. Klop op lage snelheid het ei door het beslag. Voeg de yoghurt en vanille toe en klop op lage snelheid glad. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en zout en zeef boven de kom. Mix op lage snelheid kort door het beslag tot het gemengd is, niet langer mixen dan nodig is.
Stap 3.
Meng de pruimen met de suiker en speculaaskruiden. Spatel de helft van de pruimen door het cakebeslag en giet het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad en verdeel de overige pruimen erover. Bak de cake in het midden van de oven in 60 tot 70 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is met een prikker, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Stap 4.
Laat de cake 10 minuten afkoelen op een rooster en stort hem dan op een bord. Verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen op een rooster.
om 20:16
Hoi,
Dit recept lijkt me lekker om eens te proberen met peer. Wat is de hoeveelheid peer wat je zou aanraden voor dit recept?
Alvast bedankt!
om 07:59
Hoi Gerdi, Ik zou 1 grote peer gebruiken.