Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Yoghurttaart met mango en witte chocolade
Mijn dochter en ik zitten in een mango fase. Het is dat die dingen best prijzig zijn, anders aten we ze elke dag in plaats van een appel. Deze yoghurttaart met tropische mango, witte chocolade en knapperige kokoskoekjesbodem is de perfecte zomertaart! En makkelijk om te maken.
Ingrediënten
Bodem
- 130 g ongezouten roomboter
- 240 g kokoskoekjes (ik gebruikte een pak Verkade Nizza kokos)
Mangopuree
- 1 eetrijpe mango, geschild, ontpit en vruchtvlees gepureerd
- 2 blaadjes gelatine, ca. 10 minuten geweekt in ruim koud water
Yoghurtmousse
- 8 blaadjes gelatine, ca. 10 minuten geweekt in ruim koud water
- 600 ml volle yoghurt (ik gebruikte Griekse yoghurt met 10% vet)
- 100 g witte chocolade, in kleine stukjes gebroken
- 2 zakjes vanillesuiker
- 300 ml slagroom
- 1/2 limoen, rasp en sap
Verder nodig
Ronde springvorm van 24 cm, bakpapier, spatel, elektrische handmixer
Bereiding
Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
Bodem
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine tot een fijn poeder. Smelt de boter. Roer het koekkruim door de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk de koekkruimels stevig aan en zet weg in de koelkast.
Mangopuree
Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm met een paar eetlepels mangopuree in een pannetje totdat de gelatine is opgelost. Roer het gelatinemengsel door de overige mangopuree en zet opzij.
Yoghurtmousse
Smelt de witte chocolade in een kom au bain-marie en roer er dan een paar eetlepels yoghurt en de gelatine met aanhangend vocht doorheen. Verwarm totdat de gelatine volledig is opgelost.
Klop ondertussen, als de chocolade smelt, de slagroom samen met de vanillesuiker tot yoghurtdikte.
Klop al mixend op de laagste stand het warme chocolade-gelatinemengsel door de overige yoghurt. Spatel tot slot de slagroom, limoenrasp en -sap door de yoghurt.
Schenk de helft van de yoghurtmousse over de bodem in de springvorm en bedek met de helft van de mangopuree. Bedek met de overige yoghurtmousse en eindig met de mangopuree. Roer met een lepel voorzichtig door de yoghurtmousse voor een mooi marmereffect. Zet de taart minimaal 2 uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven.
Verwijder de springvorm en het bakpapier langs de zijkant en serveer de taart op een mooie serveerschaal.
Eet smakelijk!
Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 01:15
Zou dit ook met abrikozen kunnen, misschien wat meer uitgesproken smaak dan mango en dan toch ook met limoen tip die Annemiek al had gegeven?
om 11:19
Hoi Saartje, met abrikozen kan ook hoor. Lijkt me ook lekker! Ben benieuwd naar het resultaat als je hem gaat maken! 🙂
om 23:26
Hij zag er zo lekker uit dat ik hem meteen wilde gaan maken..niet gedaan. Wat ontzettend veel gelantine..beetje erg veel dierlijk
om 21:03
Hoihoi. Vanmiddag met mijn dochter deze taart gemaakt. Wij zijn dol op mango én wiite chocola. We hebben net geproefd, maar we vinden het helaas geen goeie combi. Smaakt een beetje vlak. Missen een beetje een zuurtje. Maar, hij was wel heeeeel leuk om te maken en ziet er ook práchtig uit!
om 09:11
Hoi Petra, ik ben het met je eens! Ik miste het zuurtje ook. Heb daarom nu de rasp en het sap van een halve limoen aan het recept toegevoegd! Dat is een goede combi met de mango en yoghurt. 🙂
om 08:26
Thanks voor de tip Annemiek! 🙂
om 12:06
Ik heb deze cheesecake met speculaas gemaakt in plaats van cocoskoekjes, maar vond hem een beetje te weinig smaak hebben. Ik ga hem nogmaals maken, maar dan met een beetje limoensap (gezien in andere recepten). Hij zag er wel erg leuk uit en de consistentie was heel goed.
om 15:54
Vond er eerlijk gezegd ook weinig smaak aan zitten. Mango en witte choco smaken te vlak. Smaken zijn ondefinieerbaar. Ziet er wel prachtig uit!
om 11:36
Ik heb de taart gemaakt maar vond het eerlijk gezegd niet echt naar iets smaken. Volgende keer ga ik toch weer voor kwarktaart. Hij zag er wel mooi uit.
om 18:00
Ik heb grieke yoghurt stijl met 5% vet. Kan ik dat ook gebruiken of gaat het daar niet mee lukken?
om 18:21
Ja hoor, dat kan! 🙂
om 01:15
Zou dit ook met abrikozen kunnen, misschien wat meer uitgesproken smaak dan mango en dan toch ook met limoen tip die Annemiek al had gegeven?
om 11:17
Wanneer voeg je de 300 ml room toe?
om 11:33
Hoi Shirley, de room bij de ingrediënten moet slagroom zijn. Dat heb ik aangepast. In het bereiding lees je wanneer je de slagroom toe moet voegen.
om 13:33
Lijkt mij heerlijk, die mangotaart, ik ga hem zeker maken. Wij zijn maar met zijn tweeën, en hoe verleidelijk het ook is, we gaan hem toch maar niet ineens opeten. Kun je hem in punten invriezen?
om 13:16
Het gaat altijd fout met gelatine bij mij,krijg allemaal klonters,heb je een tip om dit te voorkomen?
om 09:19
Als ik gelatine door iets warms doe (in dit geval door warme mangopuree), dan roer ik net zo lang met een lepel of garde (wat er maar voor handen ligt) er doorheen totdat de gelatine echt goed opgelost is, en de gelatine moet je ook eerst altijd goed uitknijpen voordat je het in de pan er bij doet. Misschien heeft u er wat aan. In elk geval succes.
om 11:35
Bedankt!!ga je tip opvolgen,hopelijk gaat het goed.
om 09:56
Hoi Suzanne, als je de gelatine oplost in voldoende warme vloeistof en daarna direct verder verwerkt, zou je geen klonters moeten krijgen. Gewoon het recept opvolgen, dan moet het lukken! 🙂
om 11:37
Bedankt voor je antwoord!ik wil de taart volgende week gaan bakken,hopelijk gaat het goed.
om 21:36
Hi,
Kan ik ook iets anders gebruiken ipv gelatine?
Ik dacht aan agar en rond hoeveel gram?
Gr
Fatima
om 08:36
Hoi Fatima, je kunt idd agar agar gebruiken. Deze is verkrijgbaar in poedervorm. De verhouding is voor 10 blaadjes gelatine ongeveer 4 gram agar agar op een liter vloeistof. Ik heb er zelf nog weinig ervaring mee, dus durf niet te zeggen hoe het resultaat wordt.