Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
Maak de perziken schoon, verwijder de pit en snijd ze in plakken. Hak de pistachenootjes grof.
Roer in een grote kom de yoghurt, suiker, zonnebloemolie, citroenrasp en eieren door elkaar. Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar.
Zeef het bloemmengsel boven de kom met de natte ingrediënten en spatel tot een glad beslag.
Schenk de helft van het beslag in de springvorm en verdeel de perzik en de helft van de pistache erover. Bedek met het overige beslag en bestrooi met de overige pistache.
Bak de cake in het midden van de oven in 40 tot 45 minuten gaar. Laat de cake 20 minuten in de vorm afkoelen, voordat je hem eruit haalt. Bestuif de taart voor het serveren eventueel met poedersuiker.
om 15:21
Kan deze taart een paar uurtjes buiten de koelkast blijven?
Evt om mee te kunnen nemen en naar het sporten te kunnen trakteren
om 13:35
Dat ligt een beetje aan de buitentemperatuur. Eventjes is geen probleem, maar te lang in de warmte zou ik niet doen.
om 13:03
Hoeveel kaloryen zitten er in een punt
om 11:40
In een kleinere vorm (20cm) is hij niet gaar geworden in de binnenkant ondanks dat ik er maar 4 perziken in had gedaan i.p.v. 6 en de baktijd verlengd heb. Helaas, ben ook bang dat hij droog wordt aan de buitenkant als ik hem nog langer zou bakken.
Mocht iemand het gaan maken, dan zou ik dus een grotere bakvorm aanhouden. De smaak is namelijk best oke.
Groetjes Laura
om 09:24
Hallo.
Mijn man is diabetisch kan ik nog iets anders doen aan de basterdsuiker?En hoeveel moet ik dan ongeveer gebruiken.
Het lijkt mij een heerlijke taart.
B.v.d.
om 10:01
Hoi Hannie, er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven voor suiker, maar hierin ben ik geen expert en heb hier geen ervaring mee. Wat gebruik je normaal zelf als alternatief? Dan kun je dat nu ook proberen.
om 00:52
Kun je ook perzik uit blik gebruiken?
om 09:11
Dat kan Andra.
om 22:40
Als ik het met appel wil maken, zou ik dan het beste een zure of zoete appel kunnen nemen?
om 14:10
Dat is natuurlijk persoonlijke smaak, ik zou kiezen voor een friszure, lichtzoete appel zoals Jonagold of Goudreinet.
om 20:12
Kun je de taart ook bakken met perzik uit de pot of blik?
om 19:35
Hey vraagje hoeveel appels dan idp perziken?
om 09:16
Ik schat dat je aan 2 appels voldoende hebt!
om 14:47
Ik zie 60 gr. zonnebloem olie. Zie wel vaker vloeibare ingrediënten in grammen staan ipv ml.
maar weegt u dat ook af als gram of kan ik ook 60 ml aanhouden.
alvast bedankt
Aletta matheus
om 16:49
Hoi Annemiek ik vroeg mij hetzelfde af qua Gr of ml ( zonnebloemolie)mijn beslag was niet schenkbaar …
om 10:03
Hoi Aletta, grammen en ml kunnen soms verschillen. Je moet dus altijd de maateenhoud aanhouden die wordt vemeld, in dit geval grammen.