Ingrediënten
- 4 zalmfilets zonder huid
- 250 ml kook- of slagroom
- 100 ml groentebouillon
- 1/2 citroen, alleen het sap
- Klein snufje kurkuma (voor de kleur)
- 1 el maizena
- Bosje dille, fijngehakt
Nodig
- Grote koekenpan die ook in de oven kan
Voor deze zalm in citroen-dillesaus liet ik me inspireren door IKEA waar kant-en-klare zakjes citroen-dillesaus worden verkocht. Ook in hun restaurant staat de zalm met citroen-dillesaus steevast op het menu. Ik krijg er altijd meteen zin in als ik de zakjes saus tegenkom in hun winkel, of het gerecht op de kaart in het restaurant zie staan. Gelukkig kun je de citroen-dillesaus ook heel makkelijk zelf maken, zonder pakje of zakje. Serveer de zalm in citroen-dillesaus met tagliatelle of gebakken aardappeltjes en gesmoorde worteltjes en peulen.
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie