Ingrediënten
Zalm
- 250 g zalm zonder vel
- 1 el sesamolie + 1 el extra voor de rijst
- 1 el honing
- 2 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 1 knoflookteentje, uitgeperst
- 1 tl gemberpoeder, of klein stukje vers geraspte gember
Verder
- 200 g basmatirijst
- Japanse sushi-azijn (ik zweer bij het merk Otafuku die ik koop bij de toko)
- 1/2 winterpeen, geschild en in dunne plakjes geschaafd
- Bosje radijsjes, in plakjes gesneden
- (Optioneel) Furikake*
- Sesamzaadjes
Verder nodig
- Diepvrieszak die geschikt is om in water te verwarmen
- Wasknijper
- Kookthermometer
*Furikake is een Japans rijststrooisel dat wordt gebruikt als smaakmaker voor o.a. rijstgerechten, sushi en salades. De samenstelling kan per merk verschillen maar ingrediënten die er bijna altijd in zitten zijn sesamzaadjes, gedroogde bonitovlokken, zeewier en groene thee. Je koopt het in een potje bij de toko en kunt het lang bewaren. Echt een aanwinst voor je kelderkast!
Deel je reactie