Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zalm met spinazie en brood croutons uit de oven
Indruk maken op gasten of familie? Of gewoon een verwengerecht voor twee? Hiermee zit je gebakken: zalmfilet met zelfgemaakte spinazie à la crème en een krokant brood crouton dakje uit de oven. Je kunt dit gerecht prima van tevoren bereiden en op moment suprême alleen nog in de oven schuiven. Kijk, daar houd ik van. Aan tafel!
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 400 g verse bladspinazie
- 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 2 el crème fraîche
- 3 sneetjes wit casinobrood
- 1 ei
- Paar blaadjes verse basilicum, fijngehakt
- 300 g zalmfilet, aan één stuk of 2x 150 gram
- 2 trosjes cherrytomaten
Verder nodig
Koekenpan, fijne zeef, ovenschaal
Bereiding
Verhit een koekenpan met wat olie en voeg de spinazie toe. Bak op hoog vuur totdat de spinazie is geslonken. Bak de laatste minuut de knoflook mee, maar zorg dat hij niet verbrand. Breng de spinazie op smaak met zout en peper uit de molen. Schep de spinazie in een fijne zeef en druk al het vocht eruit. Hak de spinazie fijn en roer de crème fraîche erdoor. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Snijd de korstjes van het casinobrood en snijd het brood in kleine blokjes. Bak de broodblokjes goudbruin in een koekenpan met wat olie of boter. Klop het ei los en roer samen met de basilicum door de croutons. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met olie.
Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en besmeer de bovenkant royaal met het spinaziemengsel. Verdeel de croutons over de spinazie en druk goed aan. Leg de zalmfilets in de ovenschaal samen met de trostomaten. Besprenkel de trostomaten met wat olijfolie en bestrooi met wat zeezout.
Bak circa 8 minuten in de oven, of totdat de zalmfilets nét — of zoals bij mij de voorkeur heeft, nog net niet — gaar is vanbinnen.
Serveer de zalmfilets met pasta, of een gekookt aardappeltje.
Enjoy!
Themarecepten, Kerstrecepten, Paasrecepten, Valentijnsrecepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Visrecepten
Deel je reactie