Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zalm met teriyakisaus en komkommersalade
Deze zalm gemarineerd in teriyakisaus is ontzettend smaakvol en samen met een frisse komkommersalade past dit gerecht prima in balansdag. Op de smaak hoef je in ieder geval niet in te leveren!
Mocht je hier als avondmaaltijd toch niet voldoende aan hebben eet dan als dessert eens deze verrukkelijke Bombay sinaasappels, gezond en precies genoeg om de gaatjes te vullen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 zalmfilets met huid
- Teriyakisaus, kant-en-klaar of zelfgemaakt
- 1 komkommer
- 1 el vers geknipte bieslook
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Verder nodig
Grillpan, dunschiller
Bereiding
Leg de zalmfilets in een schaaltje en besprenkel ze royaal met teriyakisaus.
Laat ze 15-20 minuten marineren. Schaaf ondertussen de komkommer met een dunschiller en snijd de komkommer over de lengte doormidden. Schraap met een lepel het zaad eruit en snijd de komkommer in plakjes. Doe ze in een kom en bestrooi met wat zout.
Laat dit even staan. Klop in een kommetje de azijn los met de bieslook en voeg hier al kloppend de olie aan toe. Verhit een grillpan. Laat de overtollige teriyakisaus van de zalm afdruppelen en leg de zalm op de huidkant in de grillpan.
Nu lekker laten liggen en niet aankomen, anders trek je de zalm kapot. Grill ongeveer 3-4 minuten totdat de onderkant een mooi grillpatroon heeft gekregen en de zalm makkelijk van de bodem loslaat. Draai om en grill nog 1 minuut verder op de andere kant. Zet dan het vuur uit en laat de zalm nog even liggen. Dep de komkommer droog met keukenpapier (het zout ontrekt vocht uit de komkommer) en schep de dressing erdoor. Breng verder op smaak met zout en peper. Leg de zalm op een bord en schep de komkommersalade ernaast. De zalm moet aan de binnenkant nog licht roze van kleur en glanzend zijn.
Als je zalm te lang bakt wordt hij droog en niet lekker! Zonde van zo’n mooi stuk vis.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Visrecepten
om 22:40
De zalm moet zeker ( meer ) dan rose zijn, echter de buiten niet zwart 🙂 Wellicht een idee om de terrayaki saus wat in te laten koken en er dan op het laatst aan toe te voegen. En persoonlijk zou ik een zoetje aan de komkommer toevoegen. Gembersiroop of honing b.v. Leuke site / blog
om 11:48
viel toevallig op deze website en vind de recepten met de leuke tekst geweldig en ook nog zeer duidelijk. ik heb nu niet veel tijd maar binnenkort geef ik je mijn recept van rode jelly .
ik zal blijven kijken naar alle moois wat je nog gaat brengen. alvast bedankt.
om 08:44
Hoi Elisabeth,
Bedankt voor het compliment! Ik ben zeker benieuwd naar je rode jelly recept. 🙂