Voor dit recept hoef je geen pannen vies te maken, alles gaart perfect in de oven. Een heerlijke zalmgratin met roomsaus en verse groente als cherrytomaatjes, broccoli en paprika. Je hoeft er alleen wat pasta of krieltjes bij te koken.
Zalmgratin met groenten
Veel makkelijker dan dit recept wordt koken niet. Je hoeft alleen wat snijwerk te verrichten, daarna doet de oven de rest van het werk. Voor de groenten heb ik gekozen voor cherrytomaatjes, broccoli en paprika. Ze hoeft ze niet eerst voor te garen, ze garen in de roomsaus in de oven. Na 15 minuten leg je de zalm bovenop de groenten en roomsaus en gaat de schotel opnieuw de oven in tot alles gaar is.
Serveren
Als de zalmgratin in de oven zit heb je alle tijd om een bijgerecht te maken. Wat gekookte pasta, aardappelpuree, of krieltjes smaken hier lekker bij.
Variëren
In plaats van broccoli kun je ook courgette gebruiken. De zalm kun je vervangen door stevige witvisfilet. Je kunt ook kipfilet in dit recept gebruiken. Trek het haasje dan los en snijd de kipfilet over de lengte doormidden zodat je met het haasje erbij drie lange filets hebt van dezelfde grootte. Smeer ze in met hetzelfde kruidenmengsel als hieronder en bestrooi met zout en peper. Eventueel kun je nog wat geraspte kaas over de kip strooien voordat je ze de oven inschuift.
Soortgelijke recepten
Familiegerechten, Ovenschotels, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Snelle recepten, Visrecepten
om 19:31
Hoe maak ik dit recept zonder maizena of andere koolhydraten te gebruiken?