Ingrediënten
- 200 g gerookte zalm
- 200 g Philadelphia roomkaas
- Paar takjes verse basilicum, alleen de blaadjes
- 1 citroen, alleen de rasp
- 1 el pijnboompitten
Verder nodig
- Vershoudfolie
Je bent nog maar amper bijgekomen van de Kerst of ik sta alweer klaar met een hapje voor oudjaarsavond. 🙂 Want naast de oliebollen en appelbeignets horen er op oudjaarsavond natuurlijk ook hartige hapjes op tafel te komen. Omdat ik dol ben op hapjes met zalm maakte ik een zalmrol gevuld met roomkaas, basilicum, een vleugje citroen en pijnboompitten. Feestelijk en lekker!
Je kunt de zalmrol op verschillende manieren serveren. Dun gesneden als amuse op een rondje geroosterd casinobrood, wrap, pannenkoek of blini, op een amuselepel, of serveer de zalmrolletjes gewoon zo op een mooie schaal. Wat je ook kiest, smulplezier is gegarandeerd!
Themarecepten, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Paasrecepten, Voor bij de borrel
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen. Hak de pijnboompitten grof.
Spreid de plakken gerookte zalm uit op vershoudfolie tot een rechthoek. Leg circa 9 blaadjes basilicum op elkaar, rol strak op en snijd ze in reepjes. Roer de roomkaas los met de basilicum, 1 theelepel citroenrasp en de pijnboompitten. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen. Bestrijk de zalm met een dunne laag roomkaas (houd de randen iets vrij) en rol vanaf de lange kant zo strak mogelijk op tot een rol. Wikkel strak in vershoudfolie en draai dicht als een toffee. Leg 1,5 uur in de vriezer.
Verwijder het folie en snijd de zalmrol met een vlijmscherp mes in plakken. Leg op een mooie schaal en laat de rolletjes ontdooien.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie