Ingrediënten
- 1 blikje zalm à 213 gram
- 1/2 sjalotje
- 1/2 citroen
- Paar sprietjes bieslook
- 2 tl kappertjes
- 1 à 2 el mayonaise (naar eigen smaak)
Ik heb altijd een blikje zalm in de kelderkast staan om snel wat lekkers te maken. Je kunt er alle kanten mee op. Lekker door een pasta of salade, als topping op de pizza, of maak deze heerlijke zalmsalade voor bij de borrel of lunch.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Laat de zalm goed uitlekken en doe in een kom. Prak de zalm los met een vork.
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Hak de bieslook fijn en de kappertjes grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg de sjalot, bieslook, kappertjes, citroenrasp en het sap en de mayonaise toe aan de zalm. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 10:04
Als je net zo’n hekel hebt als ik aan het schoonmaken van de zalm uit blik: maak de salade met een moot gebakken zalm. Gaat in een moeite door als je toch al zalm eet.
om 11:23
Ik voeg altijd een beetje tomatenketchup toe, lekker en mooi voor de kleur van de salade.
om 09:24
Goed idee Elly! 🙂