Ingrediënten
- 150 g verse zalmfilet, zonder vel
- 100 ml droge witte wijn
- 1/4 sjalot, heel fijn gesnipperd
- 40 g gerookte zalm
- 1 el fijngesneden bieslook
- Mayonaise
- 1 citroen, alleen het sap
Visliefhebbers opgelet! Ik heb namelijk weer een heerlijk visrecept voor jullie. Deze zalmtartaar is gemaakt van verse en gerookte zalm en heeft daardoor een zachte en subtiele vissmaak. Serveer met wat knapperig geroosterd brood als elegant borrelhapje, of serveer als feestelijk voorgerecht met wat rucola, kappertjes en in de oven gepofte cherrytomaat. Genieten!
Themarecepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Oud-en-nieuwrecepten, Voorgerechten, Voor bij de borrel
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 23:03
Zou (verdunde) appelsap een vervanger van de witte wijn kunnen zijn?
om 18:42
Kan hier ook gewoon boullion gebruikt worden ipv wijn?
om 13:38
Dat kan, maar je krijgt wel een heel ander eindresultaat qua smaak.
om 15:20
Is er dan wellicht een andere drank (water zal sowieso gaan denk ik) die je erbij kan doen? Ik hou helemaal niet van wijn.
om 11:05
Hoi Mirjam, water kan, maar ik zou voor wijn gaan. Je proeft er niets van terug, maar hij geeft de zalm net wat meer smaak dan water.