Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zalmterrine met avocado en geitenkaas
Deze feestelijke zalmterrine is gevuld met romige avocado en geitenkaas. Je serveert hem als voorgerecht tijdens een feestelijk diner, of in een grotere portie zelfs als hoofdgerecht. De terrine’s moeten na het maken minimaal 4 uur in de koelkast opstijven; daarna zet je ze binnen 5 minuten op tafel!
Als hoofdgerecht zijn onderstaande ingrediënten voldoende voor vier personen. Geef er dan wat meer sla bij en gebruik grotere terrine’s. Serveer er eventueel wat geroosterd brood bij.
20 minuten + minimaal 4 uur tot max. 24 uur koeltijd
Ingrediënten
- 3 grote rijpe (maar niet te rijp) avocado’s
- 100 g zachte milde geitenkaas
- 500 g dunne gerookte zalmplakken
- 3 el versgeknipt bieslook
- 3 el vers citroensap
- 150 g veldsla of gemengde sla
- Eventueel om te garneren:
- Rode ui in smalle ringen gesneden, olijven, wat tomaatjes en chilisaus
Verder nodig
8 kleine terrine’s (of kleine kopjes ongeveer ter grootte van een espressokopje), vershoudfolie
Bereiding
Vet de terrine’s in met wat olie en bekleed ze overlappend met vershoudfolie.
Bekleed de bakjes met de gerookte zalm, iets overlappend.
Halveer de avocado’s, onpit en snijd het vruchtvlees, in de schil, in blokjes. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, in een kom.
Roer de geitenkaas, bieslook en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Roer voorzichtig zodat je een grove structuur houdt. Schep de avocado in de bakjes en vouw de zalm over de bovenkant om ze af te sluiten.
Draai het folie aan de bovenkant dicht en zet de bakjes in de koelkast voor minimaal 4 uur, om op te stijven.
Meng de sla, vlak voor het serveren met wat vinaigrette. Verwijder het folie van de zalm en stort de terrine’s op borden. Verdeel er wat sla omheen en eventueel wat rode ui en tomaat. Lepel over iedere terrine wat druppels vinaigrette en serveer direct.
Eet smakelijk!
Deel je reactie