Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zandkoekjes met chocolade
Dit is een heerlijk en makkelijk te maken recept voor zelfgemaakte zandkoekjes. Door de koekjes na het bakken voor de helft in gesmolten, pure chocolade te dippen krijgen ze een luxe uiterlijk. Daarnaast smaken de koekjes op deze manier natuurlijk ook heerlijk!
Bereidingstijd: 15 min + 60 min rusten + 15 min in de oven
Ingrediënten
- 300 g bloem, gezeefd + wat extra bloem om aanrecht te bestrooien
- 150 g fijne kristalsuiker of witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g koude ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden
- 1 eidooier
- 160 g pure chocolade
Verder nodig
Vormpjes om uit te steken, vershoudfolie, bakpapier, deegroller
Bereiding
Meng de bloem met de suiker, de eidooier en de boter en kneed snel tot een gladde deegbal. Je kunt dit heel makkelijk en snel met de keukenmachine doen, maar het kan ook met de hand. Omwikkel de deegbal met vershoudfolie en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Bestuif het aanrechtblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 4 mm dik.
Steek met de vormpjes koekjes uit het deeg en leg ze op een, met bakpapier bekleed, bakblik of rooster.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes 15-20 in de oven of totdat ze licht goudbruin zijn.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie en giet de gesmolten chocolade in een klein kommetje.
Dip de koekjes voor de helft in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier.
Laat de chocolade op een koele plek weer hard worden, of versier de koekjes verder door eetbare decoratie over de chocolade te strooien.
Bewaar de koekjes als ze zijn afgekoeld, in een luchtdichte doos.
Geniet ervan!
Themarecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Koekjesrecepten
om 11:06
Dankjewel dat je deze site hebt gemaakt. Heel leuk en leerzaam. Blijf heel graag op de hoogte van de rest van je belevenissen.
om 13:37
Leuk dat je ons volgt en plezier aan KeukenLiefde beleeft Lex! 🙂
om 20:43
hoi, kan je deze koekjes ook met melk chocolade maken? Of drogen ze dan niet goed op?
groetjes
om 09:00
Hoi Minke,
Je kunt ook melkchocolade gebruiken, geen probleem!
om 10:59
Ik lees er misschien over heen maar wat doe ik met de eidooier? De koekjes in smeren voordat ze de oven in gaan?
om 11:39
Hoi Stefanie,
Bedankt voor je reactie! Ik was het inderdaad vergeten… heb het nu aangepast. De eidooier gaat door het deeg. 🙂