Ingrediënten
- 5 eieren, gesplitst
- 250 g fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 m lauw water
- 250 ml zonnebloemolie
- 375 g patentbloem
- 1 zakje bakpoeder
- Snufje zout
- 1,5 el gezeefde cacaopoeder
Verder nodig
- Ronde springvorm van 24 cm
Joehoe! Het is weer tijd om een heerlijke cake met je te delen! Ik houd van bakken maar heb te weinig geduld voor de verfijnde patisserie. Ik maak liever gebak waarbij je met minimale inspanning (heb ik je al eens verteld dat ik luie kok ben? Dat ben ik!) maximaal resultaat krijgt. Deze zebracake is daar het perfecte voorbeeld van. Het recept is supersimpel en de wow-factor is hoog. Ik houd ervan!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakvorm in met boter en bestuif lichtjes met bloem.
Mix de eidooiers, kristalsuiker en de vanillesuiker tot het bijna wit van kleur is. Voeg het water en de olie toe en mix verder.
Meng de bloem, het bakpoeder en zout in een kom en zeef dit in twee delen boven het beslag. Spatel de bloem door het beslag.
Verdeel het beslag in 2 gelijke porties en voeg aan één deel de cacao toe. Spatel door het beslag.
Schep twee eetlepels van het gele beslag in het midden van de springvorm. Schep daarna twee eetlepels van het bruine beslag in het midden van het gele beslag. Schep nu weer twee eetlepels geel beslag in het midden van het bruine beslag. Blijf dit herhalen tot al het beslag op is. Je hoeft het deeg niet te helpen door het glad te strijken, het zebrapatroon wordt vanzelf zichtbaar.
Bak de cake 50 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Bestrooi de cake vlak voor serveren eventueel met poedersuiker, dan blijft de binnenkant tot het laatste moment een verrassing!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 12:49
Heel lekker en leuk effect. Ik heb wel koekkruiden gebruikt ipv cacoa, vond ik goed bij het seizoen horen
om 20:33
Kan ik ook glutenvrij meel gebruiken? Is de verhouding dan hetzelfde?
om 20:39
Kan ik ook roomboter gebruiken ipv olie?
om 10:59
Hoi Irma, zonnebloemolie is in dit recept aan te raden omdat die het beslag vloeibaarder maakt en je zo makkelijker het patroon kunt maken in de vorm.
om 22:44
Het lijkt me niet lekker… maar bedankt voor je uitleg….
om 18:59
Mijn cake wordt te droog,
Wat kan ik hieraan doen?
Maisa
om 14:09
Hoi Maisa, je kunt de cake dan korter bakken, dan wordt hij minder droog.
om 21:30
Sinds kort jullie website ontdekt. Wat een geweldige recepten! Duidelijk, niet te ingewikkeld, en kids proof! Afgelopen weekend deze zebracake gemaakt met mijn dochter en hij was supergoed gelukt! Iedereen heeft ervan gesmuld.
om 10:56
Ah, superleuk om te horen Marisa! 🙂
om 11:19
Beste
Kan ik het deeg ook in een gewone cakevorm doen?
om 08:52
Dat kan Petra.
om 21:30
Mijn cake is gebarsten aan de bovenkant, is dan de temperatuur van de oven te hoog?
om 10:13
Hoi Jorien, je zou de oventemperatuur dan idd iets lager kunnen zetten en de cake iets langer kunnen bakken. Dit is een kwestie van testen en uitproberen, elke oven werkt namelijk anders.