Zeeuws buikspek

Hier in huize Verweij is Johan de barbecueman. Hij bereid het liefst grote stukken vlees. Hoe groter, hoe beter. Echt een mannending denk ik? Een van zijn favoriete stukken vlees om op de barbecue te leggen is een groot stuk buikspek in een marinade van mosterd, suiker, jeneverbes en kurkuma, oftewel Zeeuws buikspek.

Voor deze bereiding gaart Johan het vlees eerst in de oven en legt hij hem daarna op de barbecue voor een knapperig, goudbruin korstje en lekkere rooksmaak.

Snijd het buikspek koud in plakken voor op brood, of serveer warm bij de borrel of het avondeten.

Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hollandse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(2 stemmen)
Eén reactie

Deel je reactie

  1. Tim

    Kun je hem ook in de oven maken en boven en onder warmte gebruiken en hoeveel graden alvast bedankt

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde