Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zelf filet americain of steak tartare maken
Wie is er niet gek op; filet americain of steak tartare! Maar wist je eigenlijk dat je ze het allerlekkerste zelf kunt maken? De smaak van zelfgemaakte filet americain, of steak tartare is niet te vergelijken met de kant-en-klaar gekochte rommel uit de winkel!
Het verschil tussen filet americain en steak tartare is eigenlijk alleen dat er in filet americain mayonaise zit. Tartaar betekent fijngehakt of fijngesneden vlees, vis of groente. In dit geval betekent het dus fijngesneden biefstuk.
Onderstaande hoeveelheid is voldoende als beleg voor twee of drie flinke broodjes als lunch. Als hoofdgerecht met wat frietjes erbij smaakt het overigens ook heerlijk! Houd dan 300 gram ossenhaas aan voor 2 personen. Ook erg lekker is het om crostini’s te beleggen met filet americain of steak tartare en als hapje te serveren.
Ingrediënten
200 gram ossenhaas, heel fijngesneden
1 eidooier
1/2 el fijngesnipperde sjalot
1/2 el fijngesnipperde augurk
1/2 el kappertjes
1/2 el fijngehakte peterselie
Tabasco
Worcestersaus
Zout en peper
Tomatenketchup
Mosterd
Mayonaise (als je filet americain wilt maken)
Bereiding
Snijd met een vlijmscherp mes de biefstuk in piepkleine stukjes.
Meng alle bovenstaande ingrediënten in een kom door elkaar en voeg de tabasco, worcestersaus, zout en peper, tomatenketchup en mosterd toe naar eigen smaak.
Gewoon steeds een klein beetje erbij doen en proeven net zolang totdat het goed op smaak is. Je hebt nu steak tartare gemaakt.
Wil je filet americain maken, voeg dan naar smaak een beetje mayonaise toe.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Franse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten, Voor bij de borrel
Deel je reactie