Ingrediënten
Voor 4 maki sushirollen
- 250 g sushi-rijst
Sushi azijn (zie hieronder, of kant-en-klaar gekocht in de toko, wij gebruiken altijd sushi-azijn van het merk Otafuku)
- 6 el rijstazijn
- 2 tl suiker
- 0,5 tl zout
Vulling
- 4 norivellen
- 0,5 komkommer en/of 1 eetrijpe avocado, in reepjes
- Tube mayonaise of Japanse Kewpie (truffelmayonaise is lekker bij gerookte kip!)
- 200 g rauwe zalm of tonijn van sashimi kwaliteit (bestel bij je visboer), krab of tonijn uit blik (krab- of tonijnsalade is ook lekker als vulling), gerookte kipreepjes, etc. Je kunt ook verse zalm of tonijn uit de winkel gebruiken maar die kun je niet rauw eten. Ik gaar die daarom altijd even in de oven (ingewreven met een drupje sesamolie en een snufje zeezout – ca. 12 minuten op 150 graden) tot ze nét gaar zijn
- Sesamzaadjes (bij voorkeur een mix van licht geroosterd en zwart)
Om erbij te serveren
- Wasabi
- Ingelegde gember
- Japanse lichte sojasaus
- Furikake (toko), optioneel
Nodig
- Bamboematje
- Vershoudfolie
- Optioneel, sushimaker (zie onderstaande tip!)
om 11:57
Kan ik de rijst het best gewoon buiten de koelkast bewaren als ik hem klaargemaakt heb in de ochtend?
om 15:30
Hoi Hanneke, bedankt voor je reactie. De sushirijst kun je het beste afgedekt in de koelkast bewaren (tot maximaal een dag) tot gebruik. Ik heb het er ook bijgezet in het artikel!
om 21:20
Super! Niet goed gelezen ?
om 12:35
Wat fijn dat je dit recept er op heb gezet. Dit ga ik komend weekend maken.
om 16:56
Leuk om te horen dat je dit gaat maken Debby. Het is echt heerlijk!
om 10:28
Ziet er goddelijk uit, ik moet dit ook nog gaan proberen dit jaar !
om 16:57
Ik zou er echt niet te lang mee wachten Simone… 🙂