Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste champignonsoep. Heerlijk comfortfood voor een kille herfst- of winterdag. Serveer deze zelfgemaakte champignonsoep als voorgerecht, lunch of lichte avondmaaltijd eventueel met een stuk knapperig brood erbij.
Gebonden champignonsoep
Om de soep wat dikker te maken voeg ik bloem toe. Bak deze altijd een paar minuten mee om te bloem te laten garen. Anders proef je hem later terug.
Lekker romig
De soep is lekker romig en zacht door de toegevoegde room. Je kunt hiervoor kookroom of slagroom gebruiken. Wil je soep wat slanker maken, gebruik dan kookroom waar minder vet in zit.
Witte of bruine champignons
Ik gebruik in dit recept kastanjechampignons. Deze hebben een iets intensere smaak dan de witte variant en smaken licht nootachtig. Je kunt eventueel ook kiezen voor witte champignons. Deze smaken iets milder en subtieler en de soep blijft lichter van kleur. Je kunt ook een mix van beide gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld witte champignons om in de soep te pureren en kastanjechampignons om de soep mee te garneren.
Truffelolie
Wil je de zelfgemaakte champignonsoep een extra luxe touch geven? Druppel dan vlak voor serveren een paar druppels truffelolie over soep. Of roer een lepel truffeltapenade door de soep.
Herfstrecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Vegetarische recepten, Soeprecepten
Deel je reactie