Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zelfgemaakte kebab kruidenmix
Heel af en toe — meestal in het weekend als het mij en Johan ontbreekt aan inspiratie en zin om te koken — wordt er in huize Verweij een kebabschotel besteld. Ik ben dol op de geurige kruidenmix waarmee het vlees gemarineerd wordt en was vastbesloten om deze zelf te maken. Na vele experimenten is het me gelukt om de juiste samenstelling van specerijen te vinden.
Gebruik deze kruidenmix als marinade voor vlees of kip en geniet van de allerlekkerste zelfgemaakte kebab!
Ingrediënten
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl oregano
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl tijm
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl koriander
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl zout
Bereiding
Meng alle ingredienten door elkaar en bewaar op een donkere plek in een luchtdichte pot.
Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerechten, Afrikaanse recepten
om 13:30
Probeer eens deze kruidemix voor de echte Griekse gyros:
2 theelepels gedogde oregano
2 theelepels gedoogde tijm
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel vers gemalen zwarte peper uit de molen
1 theelepel vers gemalen zeezout uit de molen
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel korianderpioeder
halve theelepel kaneel
Dit kruidenmengsel mengen samen met dunne reepjes varkensschnitzel (ongepaneerd), halve groen, halve rode paprika in blokjes en een grote ui in halve ringen.
om 16:27
Mmmm, klinkt goed Richard, bedankt voor de tip!
om 15:22
Als ik bovenstaande hoeveelheden aanhoud hoeveel vlees kan ik dan mee kruiden?
om 10:18
1 kg moet denk ik wel lukken Agnes.
om 15:24
Ik heb je kruidenmix inmiddels uitgeprobeerd. Had er met wat extra olie een soort marinade van gemaakt en die over reepjes kipfilet gedaan. De smaak was prima maar voor ons mag het wat pittiger. Ik ga nog even experimenteren met de hoeveelheden maar komt goed 😀
om 09:41
Hoi Agnes, je zou de volgende keer wat meer cayennepeper kunnen toevoegen. Dat is behoorlijk pittig.
om 13:50
zie het al…kilo rundergehakt moet dus genoeg zijn?