Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Rundvleesbitterballen
Deze heerlijke zelfgemaakte rundvleesbitterballen zijn een grote hit op verjaardagen of feestjes. Je maakt ze gewoon zelf, want zo moeilijk is het niet!
Voor de ingrediënten en bereiding verwijs ik jullie naar mijn eerder verschenen post over zelf rundvleeskroketten maken. Ik maakte van de ene helft van de ragout kroketten en van de andere helft bitterballen.
Je kunt de bitterballen net zoals de kroketten na het maken het beste invriezen.
Als ze bevroren zijn kun je ze mooier bakken. Bak de bitterballen ongeveer 4-5 minuten op 180 graden.
Variëren met de vulling
Je kunt natuurlijk eindeloos varieren met de vulling voor de bitterbal. Vervang bijvoorbeeld de runderbouillon door kippenbouillon en voeg aan de roux stukjes fijngesneden champignons en pancetta toe. Of vervang de bouillon door melk (je maakt dan bechamelsaus) en voeg geraspte kaas toe voor kaasbitterballen. Vergeet niet om altijd lekker veel fijngehakte tuinkruiden toe te voegen aan de roux!
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Oranjerecepten, Voor bij de borrel
om 11:05
Hoi Annemiek, heb jij deze bitterballen al in de airfryer gepobeerd?
Ik heb er sinds zaterdag 1 😀
om 17:39
Nog niet Elisa, maar ik vrees dat dat geen succes zal zijn … Ik vermoed dat de buitenkant dan niet goudbruin en knapperig wordt.
om 17:22
Daar was ik ook al bang voor, hihi. Verder is het echt een ideaal ding, mijn aardappelkroketjes waren heerlijk 😀
om 09:37
Ik ben ook heel blij met de Airfryer, maar voor sommige dingen blijft de frituur het meest geschikt.