Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zelfgemaakte shoarma (met pitabrood en koolsalade)
Dit is echt zo’n gerecht dat van mij iedere dag wel op tafel mag komen en waar ik gruwelijk van kan genieten: zelfgemaakte shoarma met pitabrood en witte koolsalade. Ik maak dit gerecht het liefst in het weekend, zodat de koolsalade en het vlees rustig kunnen marineren.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
Voor het shoarmavlees
- 450 g vlees naar keuze (bijv. ongepaneerde varkensschnitzels, filetlapjes, of kipfilet), in smalle repen gesneden
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 ui, gepeld en in smalle halve ringen gesneden
- 2 el shoarmakruiden met zout
- 3 el zonnebloemolie + 1 extra eetlepel
Verder
- 8 pitabroodjes
- 1 x recept voor witte koolsalade
- Eventueel knoflooksaus om erbij te serveren
Verder nodig
Wokpan
Bereiding
Maak de witte koolsalade, dek af en bewaar zolang in de koelkast.
Meng het vlees met de paprika, ui, kruiden en 3 eetlepels olie en roer goed door elkaar.
Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 20 minuten (tot maximaal een hele nacht, voor nog meer smaak) in de koelkast marineren.
Bereid de pitabroodjes volgens de omschrijving op het pak. Verhit de wok met 1 el olie en roerbak het shoarmavlees op hoog vuur, totdat het gaar is (tip: als het vlees aan de pan blijft plakken, moet je het nog niet omscheppen. Het vlees laat vanzelf los als het gaar is).

Schep het vlees op een bord.
Snijd de pitabroodjes open en vul met de shoarma en de witte kool. Serveer eventueel met de knoflooksaus.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 11:36
Dit is het recept voor de originele shoarmakruiden die ik van een Turkse vriendin gehad heb.
Voor 1 kilo shoarma:
2 eetlepels komijn
1 eetlepel kurkuma
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels vers gemalen zwarte peper uit de molen
1 eetlepel cayennepeper
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel gemalen kruidnagel
2 eetlepels korianderpoeder
2 eetlepels knoflookpoeder
2 eetlepels gemberpoeder
1 eetlepel vers gemalen zeezout uit de molen
Roer het geheel door elkaar en kruid de shoarma er mee, laat het 1 uur intrekken en dan pas bakken.
om 14:32
Lijkt me ook erg lekker Richard. Ga ik proberen.