Zelfgemaakte slavink

Dol op een slavink? Zo’n gekruid gehaktrolletje omwikkeld met een plakje spek en gedipt in peterselie kun je ook heel eenvoudig zelf maken. Heerlijk om te serveren bovenop de stamppot met een kuiltje jus, of met een gekookt of gebakken aardappeltje en lekkere groente zoals bietjes of bloemkool. Een ouderwets lekker agv’tje om van te smullen!

Airfryer

Ik maak ze graag in de airfryer, dan hoef je geen koekenpan met vet te gebruiken, zijn ze snel klaar en worden ze rondom mooi goudbruin, zonder enige moeite. Heb je geen airfryer, dan kun je ze ook in de oven, of koekenpan bakken.

Gehakt

Je kunt zowel gemengd gehakt als rundergehakt gebruiken voor dit recept. Ik gebruik het liefst gemengd gehakt omdat dat wat vetter is en wat sappiger blijft.

Verschil tussen slavink en blinde vink?

Een blinde vink is bijna hetzelfde als een slavink alleen is het spek vervangen door een dun lapje vlees, vaak een kalfslapje.

Zelfgemaakte slavink

Airfryer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(9 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde