Zelfgemaakte teriyakisaus

Dit is mijn favoriete recept voor zelfgemaakte teriyakisaus. Een veelzijdige, lichtzoete Japanse saus die je kunt gebruiken als marinade voor vis, vlees of tofu, als woksaus, dipsaus, of om vis of vlees tijdens het koken mee te glaceren.

Waar kun je teriyakisaus voor gebruiken?

Ik heb alle toepassingen voor je op een rij gezet:

  1. Marinade: Voor kip, vis (zoals zalm) of tofu, om ze lekker zoet en hartig te maken.
  2. Glazuur: Tijdens het grillen of bakken kun je vis of vlees ermee bestrijken, zo krijgen ze een kleverige en glanzende laag.
  3. Roerbakgerechten: Gebruik een paar eetlepels als woksaus in een wokschotel. Zo krijgt hij meteen een Aziatische twist!
  4. Saus voor rijst of sushi bowls: Drizzle wat teriyakisaus over je sushi bowl of rijst.
  5. Dip: Heerlijk als dipsaus voor dumplings, loempia’s of snack groenten zoals komkommer, paprika en wortel.

Kortom, met teriyakisaus maak je overal een smakelijke, Aziatische traktatie van!

Zelfgemaakte teriyakisaus

Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Wereldgerechten, Aziatische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(19 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde