Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zelfgemaakte whisky cocktailsaus
Deze whisky cocktailsaus is een echte klassieker en mag niet ontbreken in de bekende garnalencoctail, maar smaakt ook heerlijk bij een stukje vlees of kip van de barbecue of gourmet.
De whisky zorgt voor de echte, authentieke cocktailsmaak en geeft de saus een lekkere kick. In dit recept voeg ik twee eetlepels toe, maar je kunt hier gerust mee experimenteren. Wij houden van brutale saus …
Ingrediënten
- 4 el mayonaise
- 2 el ketchup
- 2 el whisky (laat voor kinderen de whisky achterwege)
- 1 el citroensap
Eventueel extra toevoegen voor een pittige kick
- Snuf cayennepeper
- Paar druppels worcestersaus
- Paar druppels tabasco
Bereiding
Meng alle bovenstaande ingrediënten in een kommetje door elkaar en roer totdat je een mooie egale romige saus hebt. Proef en voeg naar smaak eventueel nog wat meer ingrediënten toe. Bij ons is dat altijd de whisky… 🙂
Eet smakelijk!
Basisrecepten, Hartige keuken, Menu, Sauzen en dips, Themarecepten, Barbecuerecepten, Mannenvoer, Voor bij de borrel
om 11:59
Dank voor dit recept. In de aangegeven verhoudingen vond ik het wel een héél dunne saus worden.
om 18:00
Eerst zelf mayonaise maken zonder azijn toe te voegen.
Met deze mayonaise maak je dan de lekkerste coctailsaus
om 13:01
Ik maak deze saus met geklopte room erbij en tomatenpuree.
Vul een cavaillion meloen met garnalen en de saus
Verrukkelijk!
om 00:04
Ik maak hem bijna op dezelfde manier, alleen doe ik er nog gembersiroop in.
Ongeveer deze verhoudingen:
* 2 dl. mayonaise
* 1 theelepel citroensap
* 1 eetlepel whisky (evt cognac)(mag ook iets meer zijn)
* 3 eetlepels tomatenketchup
* 1 mespuntje paprikapoeder
* 1 eetlepel gembersiroop
* 1 eetlepel water, indien nodig
om 16:05
Ik maak ook de cocktail saus bijna als omschreven, ik doe er ook opgeklopte slagroom als laatste doorheen en paprikapoeder, heerlijk!
om 18:51
het perfecte recept van mijn moeder voor cocktailsaus. Komt redelijk in de buurt van jouw recept :
Zelfgemaakte mayonaise (nooit uit een potje!)
4-2-1 : 4 mayonaise, 2 ketchup, 1 whisky (altijd lepels) en een (klein) beetje worcesterchiresaus (naar smaak)
om 19:13
Klinkt goed Guido, met zelfgemaakte mayonaise!
om 13:48
Hoi Annemiek,
Leuk om te zien dat recept. Ik maak
het al ruim dertig jaar op deze manier.
Leuk ook dat het nog steeds gewaardeerd
wordt.
Maak hem deze kerst ook voor mijn schoonouders.
Dit kennen ze en vinden het lekker.Iets nieuws is
niet echt aan hun besteed.
Daarna krijgen ze de zalm en croute.
Ga er gewoon vanuit dat ze dat lekker vinden.
Heb ik ca.20 jaar geleden ook wel eens gemaakt
niet met die boter en mosterd maar iets wat daar wel
op leek.Kreeg toen geen klachten neem aan nu ook niet.
Het recept is nu volgens mij lekkerder en verfijnder.
Groetjes Lya
om 21:19
De whiskysaus gaat over een garnalencocktail neem ik aan… 😉 Zalm en croute en misschien nog een dessert? Mmmm… Met zoveel heerlijke klassiekers kan jouw kerst niet anders dan geslaagd worden. Geniet ervan Lya!
om 21:01
Bijna net hetzelfde gemaakt dit weekend. Ik wou cocktailsaus voor bij rauwe groenten, maar had geen potje in huis, dus dacht ik zelf maken 🙂
Heb wel cognac gebruikt in plaats van wisky. Maar idd, veeeeeeeel beter dan uit een potje. Soms maak ik mijn mayo ook zelf, maar had geen tijd meer. Maar resultaat met de mayo uit een potje vond ik eigenlijk ook heel geslaagd en minder werk.
Gr. Julie
om 07:14
Hoi Julie, ik heb ook al meerdere pogingen gedaan tot het maken van mayonaise. Helaas nog steeds niet het goede recept gevonden want de olie smaak was iedere keer te overheersend… maar ik geef niet op 🙂
om 15:21
azijn, mosterd, eigeel, gladmengen, hier druppelsgewijs olie aan toevoegen. Paprikapoeder myoteren met de whiskey/cognac afblussen citroensap toevoegen en gladroeren met de tomatenketchup dit bij je mayo en smulluen maar
om 10:11
Hoi Benjamin, dit ga ik binnenkort zeker eens proberen! Bedankt voor het recept!
om 18:40
Voor nog wat meer pit, doe ik er graag nog een heel klein beetje fijngesneden sjalot bij en wat peper. Maar lekker is het, zeker weten!
om 07:12
Dat lijkt me ook lekker Nell, met een sjalotje en peper! Ga ik ook eens proberen.