Zo doe je dat: hazelnoten pellen

In de tuin van mijn ouders staat een prachtige hazelnotenboom die ieder jaar in oktober weer garant staat voor een overvloedige oogst. Het oprapen van de hazelnoten is de favoriete bezigheid van onze dochter wanneer ze een bezoekje brengt aan opa en oma. Voorzien van een mandje speurt ze de grond af naar de mooiste exemplaren. Maar wat doe je nu met al die hazelnoten? Ik geef je een paar handige tips!

  • Gooi hazelnoten met een gaatje in de schil weg, deze zijn aangetast door de hazelnootboorder (een kever) en niet meer geschikt voor consumptie.
  • Laat de hazelnoten op een droge en goed geventileerde plek enkele dagen drogen om schimmelvorming te voorkomen.

In principe kun je de hazelnoten na het drogen al gewoon lekker kraken en opeten.

DSC_4532_402x600 Zo doe je dat: hazelnoten pellen DSC_4538_800x536

Een heerlijke en gezonde snack! Het bruine velletje om de hazelnoot kun je prima opeten, of – wanneer je de hazelnoten bijvoorbeeld wilt gebruiken in gebak – eraf halen. Gelukkig gaat dit heel makkelijk:

  • Spreid de gekraakte hazelnoten uit op een bakblik en rooster ze circa 6 tot 8 minuten op 190 graden in de oven.

Zo doe je dat: hazelnoten pellen

  • Leg de hazelnoten op een theedoek en wrijf het velletje er voorzichtig vanaf.

Zo doe je dat: hazelnoten pellen Zo doe je dat: hazelnoten pellen DSC_4566_800x446

De hazelnoten zijn nu licht geroosterd en nog lekkerder om te eten!

Veel plezier!

Basisrecepten, Hartige keuken, Herfstrecepten, Zoete keuken

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde