Zo maak je clotted cream (de enige echte!)

Scones met clotted cream en jam; ze mogen niet ontbreken bij een Engelse high tea. Maar wij zijn er ook dol op! Nu zijn scones gelukkig heel makkelijk zelf te maken (dit recept!). Maar ook clotted cream kun  je makkelijk zelf maken. Vergeet al die snelle clotted cream varianten gemaakt met mascarpone; die halen het qua smaak niet bij het origineel. Voor de enige echte én allerlekkerste clotted cream heb je alleen slagroom nodig. En een beetje liefde en geduld. 🙂 Waar wacht je nog op? Hup, aan de slag!

Basisrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zoete keuken, Engelse recepten, High tea recepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(4 stemmen)
9 reacties

Deel je reactie

  1. Rimmie den Uyl

    Man, man wat een zalig recept! En wat een leuke kooktechniek! Ik heb genoten van het maken en genoten van de clotted cream! Superbedankt en complimenten!

    1. Superleuk om te horen Rimmie! 🙂

  2. Aimee

    Helaas is dit niet de marnier om echte clotted cream te maken helaas. Wat een slecht recept en valse informatie.

    1. Hoi Aimee, waarom is dit een slecht recept? Heb je het geprobeerd? Het is heerlijk! En als dit niet de manier is om echte clotted cream te maken (het smaakt wel als de echte) dan ben ik heel benieuwd hoe wel? Zou leuk zijn als je ook die informatie met mij en de lezers zou willen delen….

      1. Siep

        Nou Aimee waar blijf je? Je hebt me nieuwsgierig gemaakt!!

      2. Harry

        Waar blijft nu jou èchte recept Aimee. We zijn nieuwsgierig.

  3. Henny

    Hallo Annemiek,

    Zou je dit misschien ook met de slowcooker kunnen bereiden, die gebruikt veel minder stroom…
    En maakt het nog uit welk vetpercentage de slagroom heeft, daar zit best verschil in namelijk!

    1. Hoi Henny, ik denk niet dat je in de slowcooker die korst zult krijgen en daar gaat het natuurlijk om bij clotted cream. Maar je kunt het natuurlijk altijd uitproberen. 😉 Voor dit recept zou ik slagroom met een hoog vetpercentage zoeken, hoe hoger hoe lekkerder het resultaat!

    2. Ik heb het op deze manier gedaan en het resultaat is prima! Je moet wat geduld hebben, dat wel.
      Ik heb gewone slagroom uit de supermarkt gebruikt. Liever had ik wat vettere slagroom en nog liever echt vers, maar dat heb ik niet kunnen vinden.
      De opbrengst van een halve liter slagroom viel me wel wat tegen. Volgende keer meerdere schalen in de oven.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde