Een omelet is een van mijn favoriete gerechten die ik maak als ontbijt of lunch. Met een goed basisrecept kun je eindeloos variëren. De eerste omelet die ik ooit maakte was geen succes, maar gelukkig, oefening baart kunst! Vandaag deel ik mijn tips en trics om de perfecte omelet te maken en deel ik drie heerlijke varianten met je!
Omdat eieren de basis zijn van een omelet gebruik ik de lekkerste eitjes. In dit geval Buitenei eieren van Blije Kip. Blije Kip werkt uitsluitend samen met boerenfamiliebedrijven die allemaal het 2- of 3 sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming hebben. Deze boerenfamilies doen er alles aan om hun kippen een fijn leven te bezorgen. De Buitenei eieren worden gelegd door vrije uitloop kippen. Dat betekent dat ze de hele dag vrij mogen rondscharrelen in de overdekte ren, of in het weiland. Er zijn zelfs speciale kippenspeeltjes waarmee ze kunnen spelen zoals de kipschommel en de graantap. Terecht een blije kip dus!
Tips en trics voor de perfecte omelet:
- Gebruik verse eieren van kippen die een goed leven hebben gehad. Geloof me, dat proef je terug!
- Gebruik een koekenpan met anti-aanbaklaag
- Voor extra romigheid kun je per drie eieren een eetlepel water, melk of room toevoegen.
- Haal de pan van het vuur als de omelet nog net niet helemaal gestold is en laat hem nog even nagaren. Zo wordt hij perfect gaar!
- De Fransen eten hun omelet het liefst baveuse. Dat betekent dat de omelet vanbinnen nog net niet helemaal gestold is en dus lekker smeuïg!
Menu, Wereldgerechten, Franse recepten, Ontbijtrecepten, Lunchrecepten
om 12:57
Om een echt luchtige omelet te maken ( ook bij roerei ) voeg ik per 2 eieren 1 eetlepel Spa rood toe. Door het koolzuur wordt het super luchtig.
om 10:48
Dat ga ik zeker eens uitproberen Jos, bedankt voor de tip!