Ingrediënten
- 3 zoete aardappels, geschild en in stukken gesneden
- 1 rode ui, gepeld en in vieren gesneden
- Paar takjes tijm
- Een paar ongepelde knoflooktenen, geplet
- Olijfolie
Geroosterde zoete aardappel uit de oven met knoflook, rode ui en tijm. Een heerlijk bijgerecht om te serveren met gebakken kip of vis en een flinke lepel dikke, Griekse yoghurt.
Zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd. Ondanks zijn naam is het geen familie van de aardappel. De smaak is zoals zijn naam al doet vermoeden zoet en een beetje kruidig. Hij is verkrijgbaar als witte, roze en zelfs als paarse variant. De knol is rijk is aan vitame A en net zo veelzijdig als de aardappel. Zo kun je hem bakken, stomen, frituren, poffen en koken. Je kunt hem goed combineren met chorizo, beenham, kip, spareribs en vis. Groenten die er goed bij passen zijn aardappel, pompoen, wortel, sperzieboon, tomaat en knoflook, Nog meer recepten met zoete aardappel vind je hier.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie