Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zoete aardappel-venkelsalade met cajunkip
Zoals je inmiddels weet, ben ik vaak laaiend enthousiast over mijn recepten (lees: eigenlijk altijd), maar zo nu en dan zit er een gerecht tussen dat zo verrassend lekker is dat ik het van de daken wil schreeuwen, en wel van álle daken.
Je raadt het … deze zoete aardappel-venkelsalade met spicy cajunkip is zo’n recept. Dit móét je proeven! Dit is ‘WAUW’ tot de macht honderd!
Serveer warm, lauwwarm of koud (inwendig word je sowieso zonnig vertroeteld).
Hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen – 30 minuten
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels
- 1 venkel
- Zonnebloem- en olijfolie
- Kaneelpoeder
- Milde azijn (ik gebruikte sushi-azijn van de toko, maar fruitige appelazijn of frambozenazijn zijn ook erg lekker!)
- Peper en zout uit de molen
- 1 kipfilet
- Cajunkruiden
- Paar takjes platte peterselie
Verder nodig
Braadslee, grillpan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de zoete aardappels goed schoon onder de kraan en dep ze droog. Snijd ze in middelgrote stukken en verdeel ze over de braadslee. Hussel ze om met wat olie en gemalen zeezout. Bak ze circa 15 minuten in de oven en draai ze dan om. Bak nog 15 minuten verder, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Verhit ondertussen de grillpan en laat heet worden. Snijd de venkel in smalle plakken (houd wat groene sprietjes achter voor de garnering) en hussel ze in een kom om met wat olie. Grill de venkel in de grillpan, totdat beide kanten mooie grillstrepen hebben en de venkel wat zachter is. Doe de venkel in een grote kom.
Snijd de kip over de lengte doormidden (niet helemaal doorsnijden) en bestrooi met cajunkruiden en wat olie. Wrijf de kruiden aan beide kanten goed in de kip. Grill de kip in de hete grillpan, aan beide kanten, totdat hij gaar is.
Voeg de zoete aardappel toe aan de venkel en breng de salade op smaak met wat olijfolie, azijn, kaneelpoeder en zout en peper. Was de peterselie en dep goed droog. Hak fijn en roer door de salade.
Verdeel de salade over een mooie serveerschaal en leg de kip erbovenop. Garneer met wat achtergehouden takjes venkelgroen. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Slanke recepten, Salades
om 09:48
je wilt t niet geloven…. gisteravond had ik vrijwel dezelfde combi op mijn bord (kalkoen i.p.v. kip en wat andere kruiden). inderdaad een heerlijke combi.
om 08:49
Dit ziet er heerlijk uit! Venkel vind ik ook heel lekker