Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zoete aardappelfriet met pittige blauwe-kaasdip
Ik ben dol op zoete aardappel, maar toch koop ik ze weinig. Gek eigenlijk, want met zoete aardappel kun je alle kanten op. Deze zoete aardappelfriet van het bakblik met sesamzaadjes en pittige blauwe-kaasdip is bij ons tot nu toe favoriet. Heerlijk met een stukje kip of kalkoen.
Bijgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
Voor de zoete aardappelfrietjes
- 1 grote zoete aardappel
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- Sesamzaadjes
- Zeezout uit de molen
Voor de blauwe-kaasdip
- 125 g zure room
- 100 g pittige blauwe kaas
Verder nodig
Bakblik of braadslee, bakpapier, dunschiller, staafmixer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snijd hem in frietjes. Pel de knoflook, pers hem uit en meng met wat olijfolie.
Verdeel de frietjes over een, met bakpapier bekleed, bakblik of braadslee (je hoeft dan geen bakpapier te gebruiken) en hussel ze om met de knoflook-olijfolie en sesamzaadjes.
Bak ze in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Draai ze halverwege een keertje voorzichtig om. Laat de frietjes even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Klop de zure room en blauwe kaas tot een glad mengsel (ik gebruikte de staafmixer).
Lekker met deze krokante karnemelk kipdrumsticks, sla en blauwe-kaasdip.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Bijgerechten, Groente recepten
Deel je reactie